Zonnige Zeilvakanties
Krka Watervallen Biograd
Submenu Meezeilenpijltje

Zeilvakantie Krka Watervallen

Meezeil route Krka Watervallen vanuit Biograd, Kroatië

Krka Watervallen vanuit Biograd, Kroatië. 1 week.
De vertrekdata voor deze route zijn in 2024:
zaterdag 20 juli, 3 en 17 augustus.

 

De meezeilboot is tevens ook de flottielje leadboot. Dat betekent dat meerdere boten samen een bepaalde route varen.  Overdag vaart iedereen met zijn eigen boot zijn eigen route en 's avonds komen de boten weer in dezelfde baai of haven bij elkaar. Lekker biertje drinken met de andere zeilers en daarna met z'n allen gezellig eten. Uiteraard is niets verplicht. Wil je met je eigen klein clubje gaan eten; doen, het is tenslotte jou vakantie.

Hieronder staat een voorbeeldroute. Let er wel op dat de daadwerkelijke route altijd ter plaatse bepaald wordt en sterk afhankelijk is van de wind. De flottielje leiding is goed getraind en zij zullen zorgen voor een afwisselende route, waar zo veel mogelijk aan bod komt. Zo kunnen we altijd de meest gunstige route zeilen en genieten van een zonnige zeilvakantie.

Dag 1: Amsterdam – Marina Kornati / Biograd

Biograd is de vertrekhaven van onze meezeilreis.  Dit oude kustplaatsje ligt op een schiereiland te midden van diep uitgesneden baaien. Biograd is een leuk stadje met vertier en restaurants en is er dicht bij de haven een grote supermarkt zodat er nog boodschappen gedaan kunnen worden. Na aankomst per vliegtuig of per auto word je in de moderne marina van Kornati door de schipper aan boord ontvangen. Je wordt verwelkomd met een verkoelend drankje en er volgt een introductie aan boord met de indeling van de slaapplaatsen en gebruik van bijvoorbeeld water en elektra. Als er nog gelegenheid is om inkopen te doen (afhankelijk van aankomsttijd) dan gaan we proviand voor de reis inslaan en nemen we een kijkje in de omgeving.

Dag 2: Marina Jezera in Murter

Dit is onze eerste stop op de watervallen route. Niet te lang zeilen zodat iedereen kan wennen aan zijn nieuwe huis voor de komende week of weken. Aangename jachthaven tegen acceptabele tarieven. Ideaal voor een eerste stop met alle voorzieningen; water, elektriciteit, douche, supermarkt en restaurants. In Murter is ook de welkomstborrel.

Dag 3: Tribunje

Afhankelijk van de drukte meren we af aan de stadkade en anders in de luxe marina Tribunje. Voor wie een stevige klim bergop niet schuwt: het uitzicht vanaf het kerkje bovenop de berg is geweldig!

Dag 4: Skradin en Krka watervallen

Een boeiende tocht naar de watervallen in de rivier de Krka. We varen langs de drukke stad Sibenik de rivier op die door een soort canyon loopt. Door de wervelende wind is het nauwelijks mogelijk om te zeilen, dus motoren we. Na zo’n twee uur op de rivier komen we aan in de marina van Skradin. Verder varen kan niet, omdat hier het nationale park begint met de beroemde Krka watervallen. Afhankelijk van de tijd kan men ’s middags of de volgend morgen met een taxibootje naar het Nationale Park Krka. Een wandeling langs de watervallen is zeker de moeite waard. Het uitzicht is hier fantastisch!

Dag 5:  Kaprije of Kakan

Vandaag een traject van circa 15 mijl naar Kaprije of Kakan. Onderweg is er volop gelegenheid om een ankerstop te maken voor een duik in het glasheldere water of voor een lekkere lunchsalade. Kaprije behoort tot de grootste eilanden voor de kust van Sibenik en vanaf de heuvels bij het stadje heb je een mooi uitzicht op de andere eilanden.

Dag 6: Piskera

Vandaag een wat langere zeildag door een prachtig gebied tussen kale en ruige eilanden. De eindbestemming van vandaag is Piskera een klein onbewoond eiland in het zuidelijke Kornati. We kunnen hier kiezen of we in de haven willen liggen waar ook een restaurant is of verder op in een verlaten baai. Het water is hier glashelder dus zeker leuk om even te snorkelen. Of anders de heuvel op waar je een geweldige uitzicht hebt op de eilanden en de zee. Niet te vergeten de bijzondere zonsondergang.  Voor onze gasten die 2 weken flottielje zeilen hebben we nog 2 verrassende plaatsen in petto waar op vrijdag en zaterdag naartoe kan worden gevaren en kan worden overnacht. Op zondagmiddag sluiten zij dan weer aan bij de kadeborrel. 

Dag 7: Biograd

Op deze laatste zeildag naar Biograd nog even voor de kust het anker uitgooien voor een duik in het azuurblauwe water. En ’s avonds natuurlijk nog eens lekker nagenieten op een terrasje.

Dag 8: Biograd - Nederland

Ontscheping en afscheid nemen van de schipper en de terugreis naar Nederland.

Fotoalbum van een zeilvakantie boordevol zon, zee en avontuur. Klik hier

Heb je vragen of wil je weten of er plaats is? Neem contact op

Voorbeeld route Krka Watervallen 
Flottielje en meezeil route Krka Watervallen, Kroatië met Zeilnet weergeven op een grotere kaart
Meer informatie of een vrijblijvende offerte?
Contact opnemen Offerte aanvragen 

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.

Vraag een offerte aanNeem contact op