Antwoorden op veelgestelde vragen over het coronavirus. Lees meer
Zonnige Zeilvakanties
Zeilboot huren Kroatië

Zeilboot huren Kroatië

Huur een zeilboot in Kroatië ontdek de schoonheid van dit land

Huur een zeilboot in Kroatië en geniet van een mediterrane zeilbestemming. Voor de kust van Kroatië liggen honderden eilandjes die het ontdekken per zeilboot meer dan waard zijn. Indrukwekkende rotsachtige kusten wisselen kiezelstranden en schitterende baaien af. Ga voor anker in één van de verscholen baaien of vat koers richting een pittoresk havenstadje.
Geniet van de gezellige sfeer terwijl je door de kleine straatjes slentert of breng een bezoek aan één van de vele historische gebouwen. In de binnenlanden van de eilanden en op het vasteland van Kroatië zijn mooie natuurparken die een bezoek zeker waard zijn. Een zeilboot huren in mediterraan Kroatië is puur genieten.

Zeilboot huren in Kroatië

Een zeilboot huren (bareboat) in Kroatië is eenvoudig, betrouwbaar en betaalbaar. Lees meer over onze werkwijze, tarieven en onze hoge kwaliteitsstandaard op de speciale informatiepagina zeilboot huren.

Typisch in Kroatië gebied:

  • Duizenden kanaalkust eilanden
  • Schilderachtige middeleeuwse vestingstadjes
  • National Parken als Kornati en Krka
  • Grote en ruige berglandschappen
  • Makkelijk per auto bereikbaar
  • Vaarbewijs verplicht
  • Zeer geschikt voor kinderen
  • Havenkosten
  • Wind: 2- 5 Bf

Benieuwd naar onze tarieven? Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een heerlijk zonnige zeilvakantie. Of kijk nu in ons online systeem bij Hoe huur ik een zeilboot. Vul je criteria in en bekijk de lijst van beschikbare zeilboten.

Zeilgebied Kroatië

De zuidkust van Kroatië, ook wel Dalmatische kust genoemd, is bekend door de tienduizenden eilandjes die het zeilgebied goed beschutten. De omgeving is heel gevarieerd. De soms indrukwekkend ruige rotsgebergten langs de kust worden afgewisseld door prachtige stranden en idyllische haventjes. Het gebied herbergt behalve de vele ankerplaatsen ook een aantal goed uitgeruste jachthavens.
De wateren van Dalmatië bieden zowel beginnende als ervaren zeilers uitdaging op hun eigen niveau. Om een zeilboot te kunnen huren in Kroatië is een vaarbewijs is verplicht. Bij vele verhuurders is ook een marifooncertificaat verplicht.
Voor de kinderen is het ongelofelijk heldere warme water een uitkomst. Lekker rond spartelen, snorkelen en genieten aan dek van de warmte van de zon.
In Kroatië tref je op sociaal, cultureel en culinair gebied veel Balkan, Italiaanse en Griekse invloeden aan.

Het weer in Kroatië

Het weer is vergelijkbaar met Griekenland en Turkije, net zo warm en zonnig en de zeilomstandigheden zijn ideaal te noemen. Lekkere wind en toch beschermd genoeg voor plezierig en onbekommerd zeilgenot. Van voor- tot najaar wordt het weer beheerst door de Maestral, een karakteristieke wind uit het noordwesten. Een ideale zeilwind. De soms gevreesde noordenwind “Bora” is minder sterk in deze omgeving.

Vertrekhavens

Onze starthavens: Pula, Zadar, Sukosan, Biograd, Zaton, Trogir, Split en Tucepi zijn zowel met de auto als het vliegtuig goed bereikbaar.

Vele tevreden vakantie vierende zeilers gingen je al voor. Lees hun verhalen en reisverslagen en laat je overtuigen van de kwaliteit van onze diensten en zeilboten.

Vraag direct een offerte aan of neem voor meer informatie/vragen contact met ons op

Meer informatie of een vrijblijvende offerte?
Contact opnemen Offerte aanvragen 

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.

Vraag een offerte aanNeem contact op