Antwoorden op veelgestelde vragen over het coronavirus. Lees meer
Zonnige Zeilvakanties
Zeilboot huren Malta

Zeilboot huren Malta

Huur een zeilboot in Malta en geniet van een afwisselende zeilvakantie.

Malta bestaat uit de eilanden Malta, Gozo en Comino die het huren van een zeilboot in Malta tot een afwisselend zeilavontuur maken.
De kusten van Malta zijn indrukwekkend. Je vindt er naast zonnige zandstrandjes spectaculaire, door de zee gevormde grillige rotspartijen. De vele lagunes langs de kust zijn idyllische locaties om voor anker te gaan. De pittoreske stadjes spreken tot de verbeelding. Je ervaart de rijke historische cultuur in de kronkelige straatjes van de steden als Mdina.
Het groenere Gozo en kleinere Comino, met de beroemde Blue Lagoon lagune, zijn een zeiltocht meer dan waard. Huur een zeilboot in Malta en geniet van het mediterrane klimaat en betoverende natuurschoon.

Eiland Comino en Blue Lagoon

De turkooisblauwe lagune ten zuidwesten van het eiland Comino is dé toeristische attractie van het eiland. De Blue Lagoon is een begrip in Malta. Nergens op het eiland vind je zo'n grote plek met de prachtige turkooisblauwe weerspiegeling van het water als hier.

Eiland Gozo en Azure Window

In het westen van het eiland Gozo kun je een bijzonder natuurfenomeen bekijken: Azure Window. Aan Dwejra Bay vind je deze natuurlijke brug, die ontstaan is omdat zee en wind een gat hebben geslepen in de hoge rots.  Hierdoor is een metershoog raam ontstaan waar je doorheen kunt kijken vanaf de rotsen ten zuiden van de Azure Window.

Zeilboot huren Malta

Een zeilboot huren (bareboat) in Malta is eenvoudig, betrouwbaar en betaalbaar. Lees meer over onze werkwijze, tarieven en onze hoge kwaliteitsstandaard op de speciale informatiepagina zeilboot huren.

Typisch in Malta

  • Dromerige vissershaventjes
  • Historische binnenstad van Valletta
  • Zwemmen en snorkelen in kristalhelder water
  • Blue Lagoon bij het eiland Comino
  • Avontuurlijke grotten
  • Azure Window bij het eiland Gozo
  • Woeste rotskust
  • Wind: 2-5 Bft
  • Dagafstanden: 5-25 Nm

Benieuwd naar onze tarieven? Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een heerlijk zonnige zeilvakantie. Of kijk nu in ons online systeem bij Hoe huur ik een zeilboot. Vul je criteria in en bekijk de lijst van beschikbare zeilboten.

Zeilgebied Malta

Het zonovergoten Malta is een één van de kleinste landen aan de Middellandse Zee en ligt op nog geen 100 km onder Sicilië. Malta bestaat eigenlijk uit drie eilanden:  Malta, Gozo en het onbewoonde eiland Comino.  Dit geeft het vaargebied aantrekkelijke extra mogelijkheden. De kleine eilanden zijn een stuk rustiger en minder toeristisch, dus reden genoeg om ze te bezoeken.

Het weer in Malta

Het weer is vergelijkbaar met Griekenland en Italië, net zo warm en zonnig en de zeilomstandigheden zijn ideaal te noemen. Lekkere wind en toch beschermd genoeg voor plezierig en onbekommerd zeilgenot. Vanaf september kan de wind trouwens wel behoorlijk toenemen, wat dan weer een buitenkansje is voor de geoefende zeiler.

Vertrekhavens

Jachthaven Birgu Grand Harbour bij Valletta

Vele tevreden vakantie vierende zeilers gingen je al voor. Lees hun verhalen en reisverslagen en laat je overtuigen van de kwaliteit van onze diensten en zeilboten.

Vraag direct een offerte aan of neem voor meer informatie/vragen contact met ons op

Meer informatie of een vrijblijvende offerte?
Contact opnemen Offerte aanvragen 

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.

Vraag een offerte aanNeem contact op