Antwoorden op veelgestelde vragen over het coronavirus. Lees meer
Zonnige Zeilvakanties
snorkelen.jpg

Voorbeeld route 15 dagen zeilen rond Ibiza en Formentera

Een zeilvakantie in Ibiza en Formentera is een unieke manier om de eilanden te ontdekken


Dit is een zeilvakantie waarin we zo weinig mogelijk in jachthavens overnachten. In het hoogseizoen zijn ze duur en druk. Liever liggen we voor anker in de talloze baaitjes, gratis en eigenlijk veel leuker. Met je bijboot kan je altijd naar de wal. Buiten het hoogseizoen doen we vaker een haven aan. Bijna elke baai herbergt wel een restaurant of strandtent waar je kunt genieten van allerlei heerlijke Spaanse specialiteiten. Aan boord koken kan ook overal. 

Dag 1

Op een zo'n 25 minuten rijden van het vliegveld van Ibiza ligt jachthaven "Club Nautico de San Antonio" waar het gereserveerde zeiljacht voor je klaar ligt. Check in door mensen van de lokale organisatie volgt. Indien je laat arriveert kun je wel aan boord, maar volgt de check in de volgende ochtend. San Antonio en de van vele gemakken voorziene jachthaven met o.a. een supermarkt, restaurants en winkeltjes. Na de check in slaan we eten en drinken in voor een paar dagen. De eerste avond eten we meestal een hapje in de stad. Na een afzakkertje in de kuip kruipen we onze kooi in.

Dag 2

We zeilen de baai van San Antonio uit en laten ons anker vallen in de exotische baai, “Cala Salada” of “Cala Saladete”. Na de lunch en een verfrissende zwempartij zeilen we door naar “Cala d’Albarca” een afgelegen baai waar we overnachten.

Dag 3

Nu zeilen we naar een piep kleine “Cala d’Es Portixol”, alleen per boot of een steil wandelpad te bereiken. Prachtige natuur. Hierna maken we een flinke klap zee in en komen  in Port de San Miguel voor de lunch. Hier is de mogelijkheid om “Hacienda Na Xamena” te bezoeken, een spa met een overweldigend uitzicht vanuit je jacuzzi, of we ankeren in “Cala de Benirras” en genieten van de hippie sferen met trommels en dans op het strand. Hier zijn drie goede strandtenten voor het diner of een koel drankje.

Dag 4

De volgende bestemming is “Cala Portinax” voor boodschappen, zwemmen en lunchen. Anker op en langs de hoge noord kant van Ibiza. We ronden Punta des Moscarter en zeilen nu langs de hoge Noord-Oost kant naar Pou des Lleo waar een geweldig authentiek paella restaurant is. Hier droppen we ons anker.

Dag 5

We vertrekken naar het privé eiland “Illa de Tagomago” om te snorkelen. Hier kunnen we een wandeling maken naar het lighthouse met fantastisch uitzicht. Onze nacht bestemming is Puerto Es Canar. Onderweg passeren we talloze baaitjes die je kunt verkennen. Mooie stranden en leuke strandtenten.

Dag 6

Dit keer doen we de haven “Puerto de Santa Eulalia” aan om te bevoorraden. Misschien blijven we hier en bezichtigen dit leuke stadje. We kunnen ook de nacht doorbrengen in “Cala Llonga”. Vanuit hier is een bezoek aan Amante Beach Club goed te doen. Niet goedkoop maar een prachtige locatie voor een cocktail  of een diner.

Dag 7 

Nu staat de bezichtiging van Ibiza stad (Eivissa) op het programma. Dit kan met de bus vanaf onze ankerplaats van dag 6 of we zoeken een anker plekje zo dicht mogelijk onder Ibiza stad en gaan op pad. Eten we in La Oliva of in La Brazza, beide toppertjes.

Dag 8

Vanuit Cala Llonga of Ibiza stad zeilen we naar Espalmador, een klein eilandje boven Formentera. Dit is een prachtig gebied, hagel witte standen met een Caribische uitstraling en een turquoise zee. Steevast gaan we naar de modderbaden waar je je naar harte lust kan insmeren. Dit is een mooie plek om aan boord te koken.

Dag 9

Deze dag zeilen we wat langs de westkant van Formentera en pikken een mooring op bij “Ensenada del Cabrito”,  met de bijboot door een ondiep binnen meertje naar Puerto de Sabina-Formentera waar we bevoorraden. En verder naar het zuiden vinden we onze anker plek voor de nacht. “Cala Saona” met een heel leuk barretje boven de zee en een geweldig visrestaurant boven het strand. Keus genoeg.

Dag 10 

Vandaag zeilen we om de zuidpunt van Formentera heen maar ankeren eerst nog even bij “Platja de Migjorn” met haar prachtige witte standen en leuke beach bar’s en een diep blauwe zee. Misschien willen we hier wel blijven.

Dag 11

Nu moeten we echt Formentera verlaten en zeilen naar “Las Salinas”, in het zuiden van Ibiza, met haar mooie stranden en geweldige Beach Club’s. Even een drankje bij Jockyclub of toch naar Sa Trinxa om te dansen op het strand. Hier brengen we de nacht door achter ons anker of we maken vast aan een mooring.

Dag 12 

Nu zeilen we langs de ZW kant van Ibiza en maken een lunchstop in een van de baaien. Hierna verder naar de beschutte baai “Port Roig” waar we overnachten achter ons anker. Houd je van luxe dan kan je ook om de hoek ankeren in “Cala Es Jondal” en een drankje en hapje nemen bij de Blue Marlin. Hier vind je de meest exclusieve schepen voor anker.

Dag 13

Als de wind N is moeten we vandaag opkruisen naar “Cala Vedella” een mooie baai met helder diep water waar het ankeren de nodige tijd in beslag zal nemen. Ook hier weer kans op een mooie zonsondergang.

Dag 14

We gaan anker op en zeilen naar het noorden om Punta des Caval de baai van San Antonio in en ankeren in “Cala Bassa” mooi strand, wel druk. Bij de “Cala Bassa Beach Club” gaan we nog even langs en luisteren naar de, rustgevende, house muziek onder de schaduw van de bomen. In de avond meren we af bij Club Nautico de San Antonio. We maken ons op voor een leuke laatste avond in de stad.

Dag 15

In de ochtend vindt ontscheping plaats en nemen we afscheid van het Spaanse zonnetje en aanvaarden de terugreis naar Nederland. Een vakantie armer maar een geweldige ervaring rijker.

Note:

De route is een voorbeeld en kan, afhankelijk van de wind en golfrichting worden aangepast. De dag afstanden zijn zo gekozen dat ze altijd haalbaar zijn in een rechte lijn. Als de wind gunstig is kun je zoveel mijlen maken als je maar wilt.

Meer informatie of een vrijblijvende offerte?
Contact opnemen Offerte aanvragen 

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.

Vraag een offerte aanNeem contact op