Zonnige Zeilvakanties
2016-zeilen-ibiza-3.jpg

Voorbeeld Route 8 dagen zeilen rond Ibiza en Formentera

Ga zeilen rond Ibiza en Formentera en ontdek de leukste plekjes


Dit is een zeilvakantie waarin we zo weinig mogelijk in jachthavens overnachten. In het hoogseizoen zijn ze duur en druk. Liever liggen we voor anker in de talloze baaitjes, gratis en eigenlijk veel leuker. Met je bijboot kan je altijd naar de wal. Buiten het hoogseizoen doen we vaker een haven aan. Bijna elke baai herbergt wel een restaurant of strandtent waar je kunt genieten van allerlei heerlijke Spaanse specialiteiten. Aan boord koken kan ook overal. 

Dag 1

Op een zo'n 25 minuten rijden van het vliegveld van Ibiza ligt jachthaven "Club Nautico de San Antonio" waar het gereserveerde zeiljacht voor je klaar ligt. Check in door mensen van de lokale organisatie volgt. Indien je laat arriveert kun je wel aan boord, maar volgt de check in de volgende ochtend. San Antonio en de van vele gemakken voorziene jachthaven met o.a. een supermarkt, restaurants en winkeltjes. Na de check in slaan we eten en drinken in voor een paar dagen. De eerste avond eten we meestal een hapje in de stad. Na een afzakkertje in de kuip kruipen we onze kooi in.

Dag 2

We zeilen de baai uit en laten ons anker vallen in Cala Salada of Cala Saladete voor de lunch. Hierna zeilen we om Punta des Cavall heen en ankeren bij Cala Comte. Bij bar-restaurant “Sunset Ashram” heb je een prachtig uitzicht en een geweldige sunset.

Dag 3

Nu zeilen we langs de ZW kant van Ibiza en maken een lunchstop in een van de baaien. Hierna verder naar de beschutte baai van Port Roig waar we overnachten achter ons anker. Houd je van luxe dan kan je ook om de hoek ankeren in Cala Es Jondal en een drankje en hapje nemen bij de Blue Marlin. Hier vindt je de meest exclusieve schepen voor anker.

Dag 4

We hopen op wind uit westelijke richting en zeilen tussen Espalmador en het uiterste zuidelijke punte van Ibiza door naar Ibiza stad. Hier zoeken we een ankerplek en gaan ons vermaken in de oude idyllische stad, Eivissa genaamd. Willen we bij goede wind mijlen maken, kunnen we dit ook overslaan en doorzeilen naar Cala Llonga. Deze beschutte baai ligt iets ten zuiden van Santa Eulalia. Vanuit hier met de bus naar Eivissa is goed te doen.

Dag 5 

Vanuit Cala Llonga of Ibiza stad zeilen we naar Espalmador, een klein eilandje boven Formentera. Dit is een prachtig gebied, hagel witte standen met een Caribische uitstraling. Steevast gaan we naar de modderbaden waar je je naar harte lust kan insmeren. Na een drankje verkassen we naar Cala Saona op Formentera waar we een fijn restaurant uitzoeken.

Dag 6

Nu vertrekken we naar Las Salinas met haar mooie stranden en geweldige Beach Club’s. Even een drankje bij Jockyclub of toch naar Sa Trinxa om te dansen op het strand. We moeten vandaag wel verder. Onze nachtbestemming is Cala D’Hort hier hebben we uitzicht op het mysterieuze eiland Es Vedra en weer een prachtige zonsondergang. Hier zijn drie uitstekende restaurants.

Dag 7

We gaan anker op en zeilen naar het noorden om Punta des Caval de baai van San Antonio in en ankeren in Cala Bassa, mooi strand, wel druk. Bij de Cala Bassa Beach Club gaan we nog even langs en luisteren naar de, rustgevende, house muziek onder de schaduw van de bomen. In de avond meren we af bij Club Nautico de San Antonio. We maken ons op voor een leuke laatste avond in de stad.

Dag 8

In de ochtend vindt ontscheping plaats en nemen we afscheid van het Spaanse  zonnetje en aanvaarden de terugreis naar Amsterdam.

Note:

De route is een voorbeeld en kan, afhankelijk van de wind en golfrichting worden aangepast. De dag afstanden zijn zo gekozen dat ze altijd haalbaar zijn in een rechte lijn. Als de wind gunstig is kan je zoveel mijlen maken als je maar wilt.

Meer informatie of een vrijblijvende offerte?
Contact opnemen Offerte aanvragen 

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.

Vraag een offerte aanNeem contact op