Antwoorden op veelgestelde vragen over het coronavirus. Lees meer
Zonnige Zeilvakanties
2016-blauw-hoedje.jpg
Submenu Zeiljacht Huren Mallorca Menorca

Voorbeeld route 8 dagen zeilen rond Mallorca

Zeil mee rond Mallorca, de parel van de Balearen 

We liggen meestal voor anker of aan een mooring want de jachthavens zijn druk en duur in het hoogseizoen. Ankeren is ook veel leuker, want we liggen in mooie baaien met glashelder water. Met de bijboot kunnen we altijd naar de wal.

Onderstaande route is één van de mogelijke routes afhankelijk van de weersomstandigheden. Zo kunnen we altijd de meest gunstige route zeilen en genieten van een zonnige zeilvakantie.

Dag 1 Aankomst - Palma - eventueel Portals Vells (10 mijl)

Je komt aan in de haven van Palma. Het is een prachtig gelegen haven met uitzicht op het centrum van de stad. Na het in ontvangst nemen van de boot is het tijd om alvast wat boodschappen te doen. Zorg voor genoeg basis proviand want we gaan deze week regelmatig voor anker en het kan zijn dat er geen restaurantje in de buurt is of dat jullie gewoon gezellig aan boord een potje willen koken. Onderweg komen we ook nog genoeg supermarkten tegen maar een goed begin is het halve werk. Als je op tijd bent ingescheckt kun je eventueel ook een klein zeiltocht maken en heerlijk voor anker liggen. 

Afhankelijk van wind gaan we naar Portals Vells (10 mijl) of naar El Arenal (7 mijl). Portals Vells ligt op een kaap en het zijn twee baaien met een restaurant op het strand en het dorpje op loopafstand. Het heeft prachtig turquoise water en dankzij de goede beschutting is het een geschikte baai om te overnachten. Alternatief is El Arenal waar we buiten de jachthaven voor anker kunnen gaan langs de boulevard. Dit is een toeristische boulevard met vele restaurants. Hier zijn vaak prachtige zonsondergangen.

Dag 2 (27 mijl) Palma - Portals Vells - Cabrera

Vandaag maken we een dagtocht en zeilen we redelijk op tijd naar de Archipel van Cabrera, een natuurreservaat met prachtige eilandjes en mooie baaien.  Cabrera is een oase van rust waar de Spanjaarden trots op zijn. We lunchen in een baai en gaan op de terug weg langs de spectaculair mooie “blauwe grot” waar je met de rubberboot in kan varen. Het is ook mogelijk om in Colonial st. Jordi te overnachten. 

Dag 3 (17 mijl) Cabrera - Cala d'Or (of Porto Petro)

We zeilen langs de mooie kust van Mallorca met diepe Cala's en prachtige kliffen. Ga lekker voor anker in een van de onbewoonde baaien waar je heerlijk kunt snorkelen. We zeilen we door naar Cala Gran. Cala Gran is een ruime cala gelegen bij het dorp Cal d’Or. We gaan daar voor anker. Ook is het mogelijk om ietsjes verder in de marina te gaan liggen. Er ligt ook nog een kleine cala tussen de marina en cala Gran, ook daar kun je voor anker.

Cala d’Or is een toeristisch dorpje met enorm veel keuze in restaurants ook kunnen we hier prima inkopen doen. Er zitten hier veel Nederlandse ondernemers uit o.a. Dordrecht, het wordt ook wel eens gekscherend Cala Dordt genoemd. 

Dag 4 (15 mijl) Cala d'Or - Porto Colom of Porto Cristo

We nemen afscheid van Cala d’Or en zeilen vandaag noordwaarts naar Porto Colom of eventueel naar Porto Cristo. Onderweg maken we een lunchstop in een van de vele baaien die we tegenkomen naar keuze. Portcolom is één van de mooiste en meest veilige natuurlijke havens van Mallorca, de baai ligt diep landinwaarts en biedt goede beschutting. Je kunt er aan de kade liggen of voor anker.

Porto Cristo is gelegen aan een riviertje die uitmond in een diepe Cala die zeer beschut is tegen alle omstandigheden. De Spaanse Armada lag hier vroeger afgemeerd. We kunnen hier prachtig beschut voor anker gaan maar ook is het prima liggen aan de kade. Aan het riviertje landinwaarts zijn verschillende leuke restaurants waar je geniet van lekker eten in een heerlijke Spaanse ambiance.

Dag 6 (20 mijl) Porto Colom - Colonia de Sant Jordi

Het is weer tijd om richting Palma te zeilen. 

Na een verfrissende duik zeilen we door naar Colonia de Sant Jordi, een vriendelijk plaatsje waar we voor anker gaan in kristalhelder water. Ook zijn hier enkele moorings beschikbaar. Voor de schepen die niet zo diep steken is het mogelijk om in de marina te gaan liggen. We gaan met de bijboot naar de wal om het plaatsje te bezoeken of we trekken de bijboot op het strand om nog even op het strand te genieten. Er zijn leuke restaurantjes waar we lekker kunnen eten en je kunt hier ook prima boodschappen doen.

De omgeving van Colonial st.Jordi is prachtig met uitgestrekte stranden en een prachtig vlak achterland. Je kunt er heerlijk wandelen en aan het strand liggen. De nacht brengen door voor het strand van Playa Des Carbo met een prachtig hoog duin. We eten aan boord of gaan met de rubberboot naar Colonial st.Jordi. Ook kun je langs het strand al wandelend naar het dorp. Een wandeling van ongeveer een half uur.

Dag 7 (26 mijl) Colinia de Sant Jordi - Palma

Onderweg gaan we, als de tijd het toelaat, lunchen in Cala Pi. Eén van de mooiste cala’s van Mallorca. Het is een smalle diepe cala waar je prachtig kan snorkelen en zwemmen.We gaan na een bakje koffie ankerop en zeilen naar Palma. Voor de stad gaan we voor anker voor het strand met vlakbij de geweldig mooie kathedraal die van verre al te zien is. In de namiddag gaan we ankerop en zoeken onze plek op in de marina. Schoon schip maken en ons voorbereiden op een gezellige gezamenlijke laatste avond op Mallorca.

We nemen afscheid van elkaar en drinken een gezellig glaasje al terug kijkend op een super mooie zeiltrip.

Dag 8
Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van de boot en Palma.  

 Noot: Deze route is slechts een voorbeeld.

Meer informatie of een vrijblijvende offerte?
Contact opnemen Offerte aanvragen 

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.

Vraag een offerte aanNeem contact op