Antwoorden op veelgestelde vragen over het coronavirus. Lees meer
Zonnige Zeilvakanties
turkije-flottielje2.jpg

15-daagse route Göçek - Marmaris

Flottielje zeilen in zuid Turkije.
Fantastisch totaalbeeld van de mooie Turkse zuidkust.

Afhankelijk van weer en wind zal in overleg met elkaar en de schipper de route worden bepaald.
Deze route wordt ook in omgekeerde richting uitgevoerd met begin in Marmaris.

Dag 1: Amsterdam - Göçek

Aankomst op vliegveld Dalaman en transfer van ca 30 minuten naar het aardige dorpje Göçek. Transfers zijn voor eigen rekening. In de haven word je begroet door onze schipper met een welkomstdrankje. In overleg worden de slaapplaatsen ingedeeld aan boord en er wordt uitleg gegeven over de gang van zaken, zoals gebruik van elektra, water, aanleggen van een scheepskas etc. Aan het begin van de reis worden ook de locale supermarktjes bezocht voor het inslaan van proviand. Eerste bespreking van het zeilprogramma. Rond de jachthaven vind je diverse gezellige restaurants. Een beter begin van een leuke vakantie kun je je niet wensen.

Dag 2: Göcek – Tomb Bay

(6 mijl)

Tomb Bay is een van de schilderachtige baaien van de grote baai Skopea Limani. De naam zegt het al, hoog in de rotsen zijn eeuwenoude graven uitgehouwen. Een stevige wandeling met enig spannend klauterwerk brengt je erheen. Je wordt beloond met een prachtig uitzicht over de baai, de bergen en de zee. Aan de kop van de baai op het strand vind je een prima restaurantje. Op verzoek word je ‘s ochtends verwend met vers gebakken brood of voor mannen een lekkere scheerbeurt.

Dag 3: Tomb Bay – Cold Water Bay

(17 mijl)

Zo’n 3 uur zeilen is het naar Cold Water Bay en de tocht voert daarbij langs Gemiler eiland. Cold Water Bay ligt prachtig verscholen in een diepe beschutte baai. Je kunt er ankeren direct onder een steile rotklip. Overblijfselen uit oude beschavingen zoals de Byzantijnse nodigen liefhebbers uit tot exploratie.

Eerst zwemmen, dan de barbier en tot slot een lekker drankje met de voeten in zee.

Dag 4: Cold Water Bay - Ruin Bay

(17 mijl)

Naar Ruin Bay is het meestal aan de wind en dus leuk zeilen. Voor we er aankomen maken we zeker een ankerstop voor een picknick op een strandje en natuurlijk zwemmen en snorkelen in glashelder water in bijvoorbeeld Kuçuk Kuyruk of Fanthom Cove 22. In Ruin Bay bevinden zich restanten van Cleopatra’s badhuis. Niet alleen een historische plaats, maar ook om een heerlijk bad te nemen. In Fanthom Cove 22, vlakbij, wacht je een warm welkom een in fantastisch bootrestaurant.

Dag 5: Ruin Bay – Ekincik

(28 mijl)

Ekincik ligt flink wat westelijker en we maken er dus een lekkere langere zeildag van. De baai waarin we afmeren is wonderschoon. Een van de attracties van Ekincik zijn de zwavel en modderbaden. Een andere zeer bijzondere attractie is het nabijgelegen Kaunos, vlakbij het rustige vissersplaatsje Dalyan. Hier bevindt zich een complete stad uit de oudheid. Een absoluut hoogtepunt is het bezoeken van hoog in de rotsen uitgehouwen Lykische Koningsgraven. De excursie er naartoe is op zich al een belevenis, omdat met een kleine traditionele boot een enorm moerasgebied met wuivend riet doorkruist wordt.

Dag 6: Ekincik – Gerbekse Creek

(19 mijl)

Zeilend langs een groene en ruige bergkust zetten we koers naar Gerbekse Creek. We passeren daarbij de grote toegangsbaai van Marmaris en varen verder in westelijke richting. Voor liefhebbers een prachtige gelegenheid om de beginselen van kompaspeilingen te oefenen. In het verre verleden bevond zich hier ooit een Byzantijnse handelspost en er zijn nog overblijfselen van een Byzantijns kerkje.

Dag 7: Gerbese Creek – Marmaris

(13 mijl)

Vaak een pittig aan de windse niet al te lange, maar stevige zeiltocht naar Marmaris. Het aanvaren van de grote baai waar aan het uiteinde het levendige Marmaris ligt is een belevenis op zich. We melden ons bij de havenmeester voor een plek in de supermoderne marina. Douchegelegenheid in onder blauwe bougainvilla bedekte witte gebouwtjes, een schitterend zwembad in de haven en vele leuke terrasjes aan de waterkant.

Dag 8: Marmaris

(vrij verblijf)

Marmaris biedt absoluut voldoende vertier voor een leuke dag. Aan de kade afgemeerd liggen dozijnen prachtige houten klassieke gülets, de typisch Turkse traditionele zeilschepen. Er is een keur aan restaurants, bars, winkeltjes, leer- aardewerk, tapijt, kruiden en koperwerkshops. Gebruind flaneren langs de palmenboulevard en absoluut rond struinen op de sfeervolle oosterse bazaar. Het leven van alledag, maar zeker ook het gezellige uitgaansleven van Marmaris biedt echt een leuke tijd.

Dag 9: Marmaris - Kümlü Bükü

(7 mijl)

Doen we een ontbijtje aan boord of laten we ons nog een keertje verwennen in één van de leuke eettentjes rond de haven. Goede plek ook om voor vertrek naar zee de scheepsvoorraden weer aan te vullen. Daarna steken we het ruime sop op richting Kümlü Bükü. Dit is niet zo ver en we hebben dan ook tijd voor heerlijk zwemmen en snorkelen. Op het strand bevind zich een klein restaurantje met allerlei Turkse specialiteiten.

Dag 10: Kümlü Bükü – Serge Liman

(24 mijl)

Serge Liman ligt prachtig verscholen in het kustlandschap en een liefhebber van navigatie kan zijn hart ophalen om het te vinden. De baai is niet erg groot maar bijzonder pittoresk. Er bevindt zich een klein typisch lokaal restaurant aan het einde van de baai. Een ruige met bergen omringde baai met kristalhelder zwemwater.

Dag 11: Serge Liman – Fethiye

(54 mijl)

Vandaag maken we een langere zeiltocht, meestal met een lekkere wind mee. Fethiye is een oud en gezellig stadje met een prachtige en levendige boulevard. We kunnen hier een dag direct aan de boulevard blijven liggen en hebben alle tijd om er opuit te trekken. De lokale ambachtsmarkt is interessant en je kan er heerlijk verse vis eten, er is een fantastische hamam (Turks badhuis) uit een ver oosters verleden en nog dagelijks in gebruik. In de omgeving bevinden zich oeroude bergdorpjes, het mooiste strand van heel Turkije “Olu Deniz” en antieke steden uit de oudheid zoals Telmessos.

Dag 12: Verblijf in Fethiye – of naar Gimiler Island

(13 mijl)

De ankerplaats bij Gimiler voor de nacht luistert naar het onuitsprekelijke Karacaören. Niet alleen erg schilderachtig, maar ook met een leuk restaurantje met prachtig uitzicht op zee en de ondergaande zon. Op de zuidpunt vind je bizarre versteende pijpen gevormd door ontsnappend gas uit vloeibare lava. Gimiler Island is bezaaid met ruines uit Byzantijnse tijden. Er zijn zelfs nog mozaïeken uit die tijd te bewonderen.

Gimiler eiland heeft een roemrijk verleden als vestingplaats van vele oude beschavingen. Onder andere zijn er overblijfselen van kerken te bezichtigen. Een wandeling over dit eiland wordt beloond met prachtige vergezichten.

Dag 13: Gimiler of Fethye – Sarsala

(13 mijl)

We steken de golf van Fethiye Korfezi over naar Sarsala.. Een marmeren kolom op de zuidkant van de baai wijst de weg voor zeevarenden. Er zijn minstens 4 mooie ankerplaatsen in deze met pijnbomen omringde baai. In eentje daarvan vind je een prima restaurant.

Dag 14: Sarsala - Göcek

(7 mijl)

Voor we Göcek binnenlopen stoppen we vast even in Tersane Creek of in Boynüz Bükü voor een zwemstop met een lekkere lunch. Göçek is een gezellig klein plaatsje en ook een ontmoetingspunt van zeilers uit vele windstreken. Aan de wal leuke shops, terrasjes en een paar goede restaurants, soms met een zwoele buikdans. Leuk voor een laatste avond.

Dag 15: Göcek - Amsterdam

In de ochtend is het uit checken van boord en nemen we afscheid van de zon, de boot en de Turkse gastvrijheid en maken ons op naar de vluchthaven van Dalaman.

Voorbeeld zeilroute Turkije, Marmaris-Göçek
Zeilen in Turkije met Zeilnet Marmaris - Gocek weergeven op een grotere kaart
Meer informatie of een vrijblijvende offerte?
Contact opnemen Offerte aanvragen 

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.

Vraag een offerte aanNeem contact op