Zonnige Zeilvakanties
snorkelen.jpg

15-daagse route Marmaris - Göçek

Flottielje zeilen in zuid Turkije.
Fantastisch totaalbeeld van de mooie Turkse zuidkust.

Afhankelijk van weer en wind zal in overleg met elkaar en de schipper de route worden bepaald.
Deze route wordt ook in omgekeerde richting uitgevoerd met begin in Göçek.

Dag 1: Amsterdam - Marmaris

Aankomst in Dalaman en transfer van ongeveer een uur naar de jachthaven van Marmaris. Zowel voor flottieljezeiljachten als bareboat volgt check-in door de mensen van de lokale organisatie. Flottieljedeelnemers maken kennis met onze Nederlandstalige flottieljeschipper.

Dag 2: Marmaris - Kümlü Bükü (7 mijl)

Als je zeilt in flottieljeverbabd dan is er elke dag een bespreking van het programma van de dag en steken we daarna de zee op richting Kümlü Bükü. Dat is niet zo ver en we hebben dan ook ruim de tijd voor heerlijk zwemmen en snorkelen. Aan de wal is een klein restaurantje.

Dag 3: Kümlü Bükü - Serge Liman Bay (18 mijl)

Serge Liman ligt prachtig verscholen in het kustlandschap en een liefhebber van navigatie kan zijn hart ophalen om het te vinden. De baai is niet erg groot maar bijzonder pittoresk. Er bevindt zich een klein typisch lokaal restaurant aan het einde van de baai. Een ruige met bergen omringde baai met kristalhelder zwemwater.

Dag 4: Serge Liman - Deep Bay (45 mijl)

Vandaag zeilen we een flink stuk, meestal met de wind mee, lekker zeilen dus. Deep Bay, de naam zegt het al, ligt diep verscholen tussen met pijnbomen begroeide hellingen. Het is er heerlijk rustig toeven, ver van de drukke wereld midden in de natuur.

Dag 5: Deep Bay - Fethye (15 mijl)

Fethiye is een oud en gezellig stadje met een prachtige en levendige boulevard. We blijven hier een dag direct aan de boulevard liggen en hebben alle tijd voor verkenningen. De lokale markt met o.a. fantastische visrestaurantjes, is erg leuk. Er is een fantastische hamam (Turks badhuis) uit een ver oosters verleden en nog dagelijks in gebruik. In de omgeving oeroude bergdorpjes, het mooiste strand van heel Turkije "Olu Deniz" en antieke steden uit de oudheid zoals Telmessos.

Dag 6: Fethye - Cold Water Bay (16 mijl)

Ca 3 uur zeilen of meer als het kruisen wordt is het naar Cold Water Bay en de tocht voert daarbij langs Gemiler eiland. Overblijfselen uit oude beschavingen zoals de Byzantijns tijd nodigen voor de liefhebbers uit tot exploratie. Cold Water Bay is bijzonder schilderachtig en hehalve dineren is het ook uitstekend ontbijten in het restaurantje aan de wal. Om de hoek nabij Cold Water Bay bevindt zich het uitgestrekte zandstrand van Ölüdeniz.

Dag 7 en 8: Cold Water Bay - Göςek (17 mijl)

Göcek is een gezellig plaatsje en ook een ontmoetingspunt van zeilers. Hier kan weer verse proviand worden ingeslagen en aan de wal diverse restaurants en er is ‘s avonds vaak entertainment met buikdans.

Soms vindt er bemanning wisseling plaats in Göςek. Flottieljedeelnemers kunnen behalve naar Göςek ook andere leuke ankerstops inlassen. Tersane Creek en Boynüz Bükü zijn dergelijke stops waar je ook prima kunt overnachten.

Dag 9: Göςek - Karacaören Bükü ( 16 mijl)

Mooie zeiltocht door de enorme baai van Fethiye Körfezi naar de ankerplaats met de moeilijke naam. Er liggen boeien in de baai waar je aan vast kunt maken. De bizarre lavaformaties aan de zuidkant van de baai zijn aardig om te bezoeken, de zonsondergangen op de bergen fantastisch en het restaurantje goed voor een leuke avond.

Dag 10: Ruin Bay (15 mijl)

Naar Ruin Bay is het meestal aan de wind en dus leuk zeilen. Voor we er aankomen maken we zeker een ankerstop voor een picknick op een strandje en natuurlijk zwemmen en snorkelen in glashelder water in bijvoorbeeld Kuçuk Kuyruk of Fantome Cove. In Ruin Bay bevinden zich restanten van Cleopatra’s badhuis. Niet alleen een historische plaats om een heerlijk bad te nemen maar ook wacht je een warm welkom een in fantastisch bootrestaurant.

Dag 11: Ruin Bay – Ekincik ( 28 mijl)

Ekincik ligt flink wat westelijker en we maken er dus een lekkere langere zeildag van. De baai waarin we afmeren is wonderschoon. Een van de attracties van Ekincik zijn de zwavel en modderbaden. Een andere zeer bijzondere attractie is het nabijgelegen Kaunos, vlakbij het rustige vissersplaatsje Dalyan. Hier bevindt zich een complete stad uit de oudheid. Een absoluut hoogtepunt is het bezoeken van hoog in de rotsen uitgehouwen Lykische Koningsgraven. De excursie er naartoe is op zich al een belevenis omdat met een kleine traditionele boot een enorm moerasgebied met wuivend riet doorkruist wordt.

Dag 12: Ekincik - Bozuk Bükü ( 31 mijl)

Meestal aan de wind of opkruisend is de koers richting Bozu Bükü. Dit is een prachtige en diepe baai met meerdere wonderschone ankerplaatsen. Boven op de westelijke berg bij de ingang van de baai bevinden zich restanten van een enorm kasteel. Mooie wandeling naar boven met dito vergezichten. Meerdere ankerplaatsen voorhanden met of zonder restaurant.De afstand naar 22 Phatom Cove is niet zo ver zodat er ‘s ochtends nog alle tijd is voor een heerlijk ontbijt op de boulevard aan het water.

Dag 13: Bozuk Bükü - Gerbekse Creek (13 mijl)

Zeilend langs de groene en ruige bergkust zetten we koers naar Gerbekse Creek. Voor de liefhebber om het goede kaapje te vinden: "Dag Peiling met Verzeiling". Hier was ooit eens een Byzantijnse handelspost. Op de kop van de baai ligt een aardig restaurantje. Men komt je graag met een roeibootje ophalen.

Dag 14: Gerbekse Creek - Marmaris (14 mijl)

Het laatste zeiltraject naar Marmaris voert langs vele baaitjes en inhammen en het kristalheldere water nodigt natuurlijk uit voor snorkelen en zwemmen. Inmiddels weten we al veel beter de weg in Turkije en zijn er vast liefhebbers om gebruind te flaneren langs de palmenboulevard of om nog eens rond te struinen op de bazaar. Het gezellige uitgaansleven van Marmaris biedt voor elk wat wils voor jong en oud.

Dag 15: Marmaris

We nemen afscheid van de zon en eventueel de meezeilers van de schipper en maken ons op naar de luchthaven van Dalaman.

Voorbeeld zeilroute Turkije, Marmaris-Göçek
Zeilen in Turkije met Zeilnet Marmaris - Gocek weergeven op een grotere kaart
Meer informatie of een vrijblijvende offerte?
Contact opnemen Offerte aanvragen 

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.

Vraag een offerte aanNeem contact op