Zonnige Zeilvakanties
Zeiljacht huren Zweden

Zeiljacht huren Zweden

Huur een zeiljacht in Zweden en zeil tussen duizenden eilanden

Zweden is het land van de scherenkust en uitgestrekte natuur. Voor de kust ligt de archipel, bestaande uit duizenden eilanden van roze en grijs graniet.  Voor zeilliefhebbers laat Zweden werkelijk niets te wensen over. Ongerepte natuur, schone stranden, ideale zeilomstandigheden en talloze anker plekjes op de onbewoonde eilanden.

Als je  zeilen wilt combineren met  heerlijk eten, zet dan koers naar de Zweedse westkust. Hier zijn vissersdorpjes met fantastische visrestaurants.  Deze streek is niet zonder reden bezig naam te maken vanwege zijn geweldige schaaldieren: zeekreeft, oesters en garnalen.
Bezoek het uitbundige Marstrand en het beroemde fort Carlsten. Vanuit hier heb je een prachtig uitzicht over de archipel. Zeilen in Zweden betekent heerlijk lange zeildagen. In juli en augustus in het hartje zomer is het maar drie uur per dag donker. Huur een zeiljacht in Zweden en ontdek de leukste plekjes en locaties waar je normaal nooit zou komen.

Zeiljacht huren in Zweden Direct zeiljacht huren 

Typisch in Zweden:

  • Duizenden eilanden van roze en grijze graniet
  • Lang daglicht
  • Ongerepte natuur
  • Typische rode Zweedse houten huizen
  • Makkelijk per auto bereikbaar
  • Charmante vissersdorpjes
  • Zeer geschikt voor kinderen
  • Wind: 2- 5 Bf

Benieuwd naar onze tarieven? Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een heerlijke zeilvakantie. 

Zeilgebied Zweden

De westkust bij Göteborg en Marstrand is bekend door de tienduizenden eilandjes die het zeilgebied goed beschutten. De omgeving is heel gevarieerd en heeft  een afwisselend zeillandschap van  smalle kronkelende vaartjes tussen kleine eilandjes en een open zeekust. Er valt altijd van een mooi uitzicht te genieten. De kleinere eilandgroepjes vormen natuurhaventjes met binnenin een oase van rust waar je vrij en ongestoord kan overnachten. De grotere eilanden bieden charmante haventjes omringd door de typische rode Zweedse houten huizen, waarbij er keuze is tussen idyllische haventjes of drukkeren badplaatsen met een uitgebreid uitgaansleven.
Of kies voor de archipel van Stockholm en de eilanden Grinda, Utö en Sandham. Op deze eilanden vind je restaurants en bars en worden activiteiten aangeboden op het gebied van natuur en avontuur. De archipel van Stockholm telt zo’n 24.000 eilanden en biedt dus eindeloos mogelijkheden om elke dag naar een nieuw eiland te zeilen.
Je kunt overal aanleggen en ankeren om ongestoord te genieten van de lange avonden. Ook bij hardere wind kan er gevaren worden omdat er altijd beschut water te vinden is door de luwte van de grotere eilanden. Er is weinig getijde.

Het weer in Zweden

Het vaarseizoen in Zweden is kort en heftig. De beste periode voor een zeilvakantie is van begin mei tot half augustus, waarbij juni en begin juli het meest stabiele weer met de langste dagen combineert. Net zoals in Nederland moet er wel rekening mee gehouden worden dat het er ook flink kan regenen. Het zuiden van Zweden heeft vier tot vijf zomermaanden, waarin de temperatuur gemiddeld rond de 21 graden ligt, maar dagen waarin de temperatuur boven de 30 graden uitkomt zijn zeker geen uitzondering.

Vertrekhavens

Göteborg  (westkust). Stockholm (oostkust)

Vele tevreden vakantie vierende zeilers gingen je al voor. Lees hun verhalen en reisverslagen en laat je overtuigen van de kwaliteit van onze diensten en zeiljachten.

Neem voor meer informatie contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan voor een heerlijk zonnige zeilvakantie.

Meer informatie of een vrijblijvende offerte?
Contact opnemen Offerte aanvragen 

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.

Vraag een offerte aanNeem contact op