Zonnige Zeilvakanties
15 dagen zeilen Split Miljet

15 dagen zeilen Split Miljet

Flottielje route vanuit Split/Trogir, Kroatië

Dag 1: Amsterdam – Split

Om  een grote keuze uit jachten te kunnen aanbieden liggen niet alle jachten binnen de flottielje in dezelfde vertrekhaven. De meeste jachten vertrekken wel vanuit Marina Kastela, Marina Split of Marina Trogir. 

Dag 2: Milna

De eerste dag een relatief korte zeilafstand zodat iedereen kan wennen aan zijn nieuwe huis voor de komende weken. In Milna liggen we in de jachthaven en is er mogelijkheid om inkopen te doen. Ook houden we hier onze welkomstborrel.

Dag 3: Vis

Een wat langer stukje zeilen, afhankelijk van de wensen van de groep liggen we hier met de flottielje voor anker of aan de autovrije stadskade met palmbomen. Vis, het meest afgelegen grotere eiland van Midden-Dalmatië staat bekend vanwege de schone zee en de beschermde onderwaterwereld. Door het grote aantal beschutte baaien (oases van rust die alleen per boot te bereiken zijn) is het een hemel op aarde voor watersporters.

Dag 4: Komiza

Het stadje met een visserstraditie is onder de hoge berg Hum gelegen, in het westen van het eiland Vis. Door de berg afgezonderd van de rest van het eiland, is het helemaal op de zee gericht. Daarom is het niet raar dat de traditionele keuken gebaseerd is op zeevruchten. Vanuit Komiza, heb je een prachtig uitzicht op de verst gelegen eilanden in de Adriatische zee.

Dag 5: Zaklopaticia - Lastovo

Langste afstand, vandaag zeilen we naar Lastovo en ankeren we in de Zaklopaticiabaai. Het zuidelijke Kroatische eiland Lastovo is omgeven door een kristalheldere zee. Het staat bekend om zijn prachtige natuur en unieke schoorstenen, de “fumarima”. Maar Lastovo heeft nog iets speciaals, sterren. Het eiland en de archipel eromheen liggen namelijk zover verwijderd van het vaste land dat er van vertroebeling door verlichting geen sprake is. Daarom is de sterrenhemel er een attractie op zichzelf. De nachtelijke hemel barstensvol sterren laat je ademloos. 

Dag 6: Pomena - Miljet

Vaker beschreven als het mooiste eiland langs de Adriatische kust. We kiezen voor ligplaats bij Pomena, aan de noordkant van het eiland. 

Dag 7: Saplunara - Miljet

Saplunara, een rustige baai aan in het zuidelijkste puntje van Miljet.

Dag 8: Okuklje – Miljet

We doen vandaag Okuklje aan.

Dag 9: Polace – Miljet

Weer aan de noordkant van Miljet en toch weer helemaal anders. We kunnen het natuurpark met zoutmeer gaan bezoeken. In het zoutmeer staat de oude St Maria kerk die eind 2009 volledig gerestaureerd is.

Dag 10: Orebic

Met Uitzicht op Korcula: Orebic.Vanuit hier is er de mogelijkheid om met de taxiboot naar Korcula te gaan, de geboorteplaats van Marco polo.

Dag 11: Scedro

Het kleine eilandje onder Hvar is een mooie tussenstop op weg naar Palmizana. Voor wie méér wil zeilen die dag is een rondje om Scedro een mooie mogelijkheid. Een ankerstop voor als je wat minder fanatiek bent die dag is rond dit eiland ook erg goed te doen

Dag 12: Vinogrdesce - Hvar

Ankerbaai ten zuiden van "Paklenici Otok".Na een korte wandeling over het eiland naar de noordkant kan men vanaf hier met de watertaxi naar Hvar stad toe. Zeker de moeite waard. Hvar is de hoofdstad van het meest zonnige gelijknamige Kroatische eiland Hvar. Vanaf de toren Spanjol, hoog boven de stad, heb je een magnifiek uitzicht op de groene Pakleni eilanden en over zee.

Dag 13: Trogir

Trogir, één van de schilderachtigste plaatsjes van Dalmatië. Het is beroemd vanwege zijn oude binnenstad, ontstaan onder Grieks, Romeins en Turks bestuur. Op grond van de ontelbare monumenten uit alle tijdperken wordt Trogir ook wel “museumstad” genoemd. Het is gewoonweg een belevenis om door de nauwe steegjes te wandelen en de enorme muren, de schuttorens, kerken en fresco’s te bezichtigen of hier en daar een blik te werpen op oude binnenplaatsen. 

Dag 14: Split

Op deze laatste zeildag naar Split (Marina Kastela) nog even voor de kust het anker uitgooien voor een duik in het azuurblauwe water. En ’s avonds natuurlijk nog eens lekker nagenieten op een terrasje.

Dag 15: Split – Amsterdam

In de ochtend vindt ontscheping plaats en nemen we afscheid van de flottieljeschipper, het Kroatische zonnetje en aanvaarden we de terugreis naar Nederland.

route kroatie split - miljet
Flottielje en meezeil route vanuit Split, Kroatië met Zeilnet weergeven op een grotere kaart
Meer informatie of een vrijblijvende offerte?
Contact opnemen Offerte aanvragen 

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.

Vraag een offerte aanNeem contact op