Zonnige Zeilvakanties
Biograd - Hvar

Meezeilen Kroatië 11-daagse Zuid route

vanuit Biograd, Kroatië

De vertrekdatatum deze route is  in 2024: 
woensdag 31 juli t/m zaterdag 10 augustus

Hieronder staat een voorbeeldroute. Let er wel op dat de daadwerkelijke route altijd ter plaatse bepaald wordt en sterk afhankelijk is van de wind. De flottielje leiding is goed getraind en zij zullen zorgen voor een afwisselende route, waar zo veel mogelijk aan bod komt. Zo kunnen we altijd de meest gunstige route zeilen en genieten van een zonnige zeilvakantie.

Dag 1: aankomst in Marina Kornati / Biograd

Biograd is de vertrekhaven van onze flottielje en meezeilen.  Dit oude kustplaatsje ligt op een schiereiland te midden van diep uitgesneden baaien. Biograd is een leuk stadje met vertier en restaurants en is er dicht bij de haven een grote supermarkt zodat er nog boodschappen gedaan kunnen worden. Na de briefing op zondagochtend met daarin behandeling van het weer, vaargebied en andere wetenswaardigheden en tips & tricks die het varen makkelijker maken, zullen we van hier uit op pad gaan! 

Dag 2: Murter- (10 mijl)

Vanaf Biograd varen we, volgepakt met drinkwater en proviand voor de week, uit naar de eerste bestemming, gelegen op zo’n 10 mijl: de noordkant van het eiland Murter. Ter kennismaking zullen we hier een leuke activiteit organiseren en ’s avonds een lekkere pizza gaan eten.

Dag 3: Tribunje - (13 mijl)

Vandaag een tocht van zo’n 13 mijl, met als eindbestemming Tribunj, een prachtig klein stadje aan het vasteland. In Tribunj liggen we aan een kade, met de loopplank bijna op een terras. We hebben hier een gezellig restaurant gereserveerd om met de groep te gaan eten. Vergeet niet het pad naar de kerk op te wandelen en het fantastische uitzicht te bewonderen. Vooral de zonsondergang is adembenemend.

Dag 4: Prukljansko Jezero - (13 mijl)

Vandaag gaan we een kort stuk zeilen richting de rivier bij Sibenik. Eerst brengen we een bezoek aan deze oude Kroatische kuststad. Sibenik is niet alleen bekend vanwege de St. Jakobkathedraal maar ook vanwege haar vier forten. De forten maken Sibenik een van de meest interessante vestingsteden aan de Adriatische kust. Wie zin heeft in een wandeling kan dan ook een of meerder forten bezoeken, misschien wel degene waar opnames zijn gemaakt voor Game of Thrones. Daarna varen we op de motor verder de rivier op. Onderweg op de rivier kan er eventueel nog gestopt worden voor oesters die in de kooien onder water liggen. Verser kan niet! We gaan die avond voor anker op het meer, waar je vanavond zelf kan koken.

Dag 5:  Primošten - (17 mijl)

Vandaag varen we 11 mijl naar het sfeervolle schiereiland Primošten. De witte huisjes en het kerkje van dit ongelooflijk pittoreske stadje zijn makkelijk te herkennen. Je kunt te voet helemaal rond het eilandje lopen, waarbij je aan de ene kant de gezellige oude huisjes en steegjes ziet, en aan de andere kant de zee, die op sommige plekken diep beneden je ligt, waardoor je de krachtige golven tegen de rotsen kunt zien en horen slaan. Binnen het oude centrum, op het schiereilandje, vind je het centrale plein van Primošten waar in de zomermaanden ‘s avonds regelmatig live muziek te horen is. Ook liggen hier veel restaurants en gezellige terrasjes. 

Dag 6: Kaprije - (14 mijl)

De volgende bestemming is de baai van Kaprije, op 14 mijl van Primošten. Het kleine dorp Kaprije ligt aan een beschutte baai in het zuiden van het eiland met dezelfde naam. Het eiland Kaprije heeft zijn naam te danken aan de kappertjes, die bloeien op het eiland. Voor het avondeten is er een heel leuk restaurantje gereserveerd in het dorp waar we met de dinghy heen kunnen.

Dag 7: Zirje - (7 mijl)

Vandaag varen we 7 mijl naar het grootste eiland in de eilandgroep van Sibenik. Het staat bekend vanwege de natuurlijke schoonheid, helder blauwe visrijke zee, rotsachtige stranden en prachtige baaien. Heerlijk om te zwemmen en snorkelen dus.

Dag 8: Vrulje - (19 mijl)

Vandaag een wat langere zeildag door een prachtig gebied tussen kale en ruige eilanden. De eindbestemming van vandaag is het idyllische dorpje Vrulje op het eiland Kornat, Dit is een prachtige plek, onderdeel van de beroemde Kornati. Het is zo’n 19 mijl varen vanaf Zirje. We liggen hier aan de steiger of mooringboei van het restaurant waar we die avond eten.  Als je tegenover het restaurant de berg opklimt kan je een van de mooiste zonsondergangen van het gebied bewonderen. Ook is daar weer een geweldige snorkelplek waar we heerlijk kunnen zwemmen.

 

Dag 9: Zut - (10 mijl)

Het eiland Zut behoort tot de Kornati eilandengroep, bestaande uit 130 kleinere en grotere eilanden, grotendeels onbewoond. Hier vinden we prachtige beschutte baaien. Voor anker of aan de kade, keuze te over. Ook zijn er verschillende restaurantjes in de baai.

Dag 10: Biograd - (13 mijl)

Helaas alweer de laatste dag en tijd om de laatste 21 mijl terug te varen naar de thuishaven. We kunnen waarschijnlijk nog wel even voor de kust het anker uitgooien voor een duik in het azuurblauwe water. Bij aankomst in Biograd doen we wellicht een borreltje voor iedereen die klaar is met het inleveren van de boot en daarna gaan we aan tafel bij Guste. We praten na over een heerlijke zeilweek en proosten voor de laatste keer. Daarna is het toch echt tijd om afscheid te nemen.

Dag 11: naar huis?

Na de laatste nacht slapen op het jacht is het tijd om te vertrekken. Naar huis? of wellicht nog lekker verder op vakantie...

Fotoalbum van een zeilvakantie boordevol zon, zee en avontuur. Klik hier

Vraag direct een offerte aan of neem voor meer informatie/vragen contact met ons op  

Meer informatie of een vrijblijvende offerte?
Contact opnemen Offerte aanvragen 

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.

Vraag een offerte aanNeem contact op