Zonnige Zeilvakanties
Zeilboot huren & prijzen

Zeilboot huren & prijzen

Zeilboot huren en catamaran huren is de ideale vakantie

Hoe huur je een zeilboot bij Zeilnet?

Snel zeiljacht zoeken:

Online prijzen

Wil je dat Zeilnet een zeilboot of catamaran zoekt?

Maak je wensen bij ons bekend, betreffende starthaven, lengte, aantal cabines, bouwjaar en comfort en wij gaan op zoek naar de perfecte match voor een fantastische zeilvakantie.

Vraag vrijblijvend een offerte aan  of neem voor meer informatie/vragen contact met ons op

Prijs van een jacht is afhankelijk van de volgende factoren:

1. Lengte van het jacht
2. Bouwjaar (een jacht van 2021 is vaak duurder dan een van 2012)
We raden aan om jachten niet ouder dan 10 jaar te huren. 
3. Aantal cabines (2, 3, 4 of 5 cabines)
4. Seizoen van het jaar. (hoog/laag)
5. Wanneer boeken? Als je vroeg boekt, september t/m rond de jaarwisseling,
zijn er hoge vroegboek kortingen. Hoe later je boekt, hoe kleiner het aanbod is


Zeilboot huren en met de flottielje mee?

Flottielje zeilen is een perfecte balans tussen zelfstandig varen en de gezelligheid en geborgenheid van het zeilen binnen een groep. Bij flottielje zeilen huur je een zeilboot via Zeilnet en vaar jij als schipper van je eigen zeilboot samen met een aantal andere schepen een bepaalde route.  Deze groep zeiljachten heet de flottielje.Flottielje biedt extra gezelligheid en dankzij de begeleiding krijg je tijdens de reis allerlei handige tips en assistentie als dat nodig is. Het is speciaal aan te bevelen als je nog niet heel ervaren bent of met kinderen/tieners zeilt.

Meer informatie over flottielje zeilen 

Welk zeilgebied?

Voor bareboat zeilen is redelijk tot ruime zeilervaring nodig en dat is afhankelijk van het vaargebied. 
Er is veel variatie in de zeilgebieden, waar je heerlijk kunt zeilen. Er zijn gebieden zeer geschikt voor de beginnende zeiler en andere gebieden zijn voor de meer ervaren zeiler. Wil je meer informatie over de verschillende mogelijkheden, neem dan contact met ons op en wij vertellen je hier graag meer over. Wij denken graag met je mee, over een zeilvakantie die geheel aansluit bij jouw wensen.

Zeilboot huren Griekenland

Huur een zeilboot in Griekenland en geniet van zon, fantastische stranden, heerlijk eten en een azuurblauwe zee. Verken Griekenland met een zeilboot en ervaar de ultieme mediterrane sfeer.
Een zeilvakantie in Griekenland biedt eindeloos veel mogelijkheden. Huur een zeilboot en ontdek de duizenden eilandjes langs de Griekse kust. Ga voor anker in een van de beschutte baaien en voel de natuur om je heen. Bezoek de imposante bouwwerken uit de Oudheid en geniet van de boeiende Griekse  cultuur.
Ben je toe aan een uitdagende zeiltocht? Zet dan koers richting de Cycladen en ervaar de ideale zeilomstandigheden. Huur een zeilboot in Griekenland en geniet van een onvergetelijke zeilvakantie in een veelbelovend vaargebied.

Zeilboot huren Kroatië

Huur een zeilboot in Kroatië en geniet van de mooie kust van dit bijzondere mediterrane land. Het klimaat is heerlijk met warme temperaturen en gunstige zeilomstandigheden.
Je zeilt tussen honderden eilanden die de azuurblauwe Adriatische zee hier rijk is. De onbewoonde groene oases voor de kust van Kroatië zijn ware paradijsjes waar je fantastisch kan ankeren. Beleef de ultieme idylle als dolfijnen rond je zeilboot zwemmen.
De ongerepte natuur en de spectaculaire watervallen op het vasteland zijn het bezoeken meer dan waard. Stap van boord van je gehuurde zeilboot en proef de unieke sfeer in één van de vele Middeleeuwse stadjes die Kroatië kent.
Huur een zeilboot en ontdek Kroatië als perfecte bestemming voor een zeilvakantie met het hele gezin.

Zeilboot huren Italië

Het oogstrelende en gastvrije Italië is het ideale land voor een heerlijke zeilvakantie. Cultuur, zon en zee zijn binnen handbereik na het huren van een zeiljacht. Zeilen langs de kusten van Italië is een unieke ervaring. Ruige rotspartijen en adembenemende stranden wisselen elkaar af. Het klimaat is heerlijk en er staat voldoende wind om mooie zeiltochten te maken.
Ga voor anker in een van de verscholen baaien en duik vanaf je zeilboot in het helderblauwe water. Of leg met je zeilboot in een van de pittoreske havenplaatsjes aan en geniet van de eeuwenoude cultuur en de smaakvolle keuken van Italië.
Huur een zeilboot in Italië en beleef een onvergetelijk zeilavontuur.

Zeilboot huren Turkije

Zeilen in Turkije is genieten van zon, zee, strand en cultuur. Het klimaat is warm en de zeilomstandigheden zijn goed. Huur een zeilboot en beleef een unieke zeilervaring. Je vaart langs een schitterende kustlijn met idyllische baaien, pittoreske stadjes en mooie stranden.  
Zeilend met een comfortabel zeilboot maak je kennis met het schitterende vaargebied van Turkije. Ga voor anker in één van de mooie baaien langs de Turkse kust. Of stap van boord en ervaar de Oriëntaalse sfeer en de bijzondere cultuur van dit gastvrije land dat de verbinding vormt tussen Europa en Azië. Een zeilboot huren in Turkije betekent genieten van een bijzondere zeilvakantie voor iedereen.

Zeilboot huren Mallorca en Ibiza

Mallorca en Ibiza vormen samen met onder meer Menorca en Formentera  de Balearen, een eilandengroep voor de kust van Spanje. Huur hier een zeilboot en geniet van zon, zee, cultuur en heerlijke temperaturen.  Een zeilboot huren in Mallorca of Ibiza betekent een afwisselende, mediterrane zeilvakantie voor iedereen.

Zeilboot huren Mallorca

Mallorca heeft een schitterend zeilgebied en is het grootste eiland van de Balearen.  Langs de kust wisselen imposante rotsformaties, zandstranden en baaien elkaar af. Ga met je zeilboot voor anker of zet voet aan vaste wal en slenter door de straatjes van één van de historische steden.

Zeilboot huren Ibiza

Ibiza is een heerlijk eiland om een zeilboot te huren. Naast het uitbundige uitgaansleven heeft het eiland de echte natuurliefhebber veel te bieden. Het prachtige groene binnenland is ongerept en de kustlijn afwisselend met azuurblauwe baaien en indrukwekkende rotspartijen.

Formentera is het kleinste bewoonde eiland van de Balearen. Dit kleine eiland met haar talrijke lange stranden en verlaten baaien ligt op twee uur zeilen van Ibiza.  Een waar paradijs met een rijke vegetatie aan dennenbomen en palmen. Op het eiland heerst een rustige en relaxte sfeer.

Zeilboot huren Zweden

Huur een zeilboot in Zweden en ontdek wat dit mooie land te bieden heeft. Ervaar de schitterende scherenkust en zeil tussen duizenden eilandjes door. Leg met je zeilboot aan en beleef de Scandinavische sfeer van rust, ruimte en natuurschoon terwijl je geniet van een heldere midzomernacht.
Verken de kustlijn van Zweden met een gehuurd zeilboot en geniet van idyllische rode huizen en ongerepte natuur. Laat je culinair verrassen en breng een bezoek aan een visrestaurant in één van de vele visserplaatsjes langs de kust.
Een zeilboot huren in Zweden betekent genieten van lange dagen, voldoende wind en een ultieme zeilvakantie.

Zeilboot huren Frankrijk

Huur een zeilboot in Frankrijk en geniet van zon, zee, cultuur en een heerlijk zeilgebied. Bezoek mondaine badplaatsen als Nice, Cannes en St. Tropez en proef de bruisende sfeer en de Franse keuken.
Huur een zeilboot en zeil naar Bormes les Mimosas. De steile, smalle straatjes met geurende pijnbomen ademen een authentieke mediterrane sfeer. De schitterende rotsachtige kusten van de eilanden Porquerolles en Ile d’Or voor de kust van Toulon zijn een zeiltocht meer dan waard.
Een prachtige bestemming om een zeilboot te huren is Corsica. Geniet van dit groene, bergachtige eiland en leg na een dag zeilen je zeilboot aan in een pittoreske haven of ga voor anker in één van de azuurblauwe baaien.
Beleef een heerlijke zeilvakantie aan de Middellandse Zee en huur een zeilboot in Frankrijk.

Zeilboot huren Caribbean

Het Caribisch gebied is een uniek tropisch zeilparadijs. Huur een zeilboot in de Caribbean en ervaar de relaxte deining van de azuurblauwe oceaan. Geniet van bergachtige, donkergroene eilanden met hagelwitte stranden en exotische bloemen.
Huur een zeilboot in een van de pittoreske haventjes en vat koers richting een idyllisch eiland. Proef de Caribische sfeer en laat je ’s avonds meevoeren op de swingende muziek terwijl je geniet van het heerlijke exotische eten.
Ga met je zeilboot voor anker in één van de schitterende baaien en ontdek de betoverende wereld onder water. De felgekleurde tropische vissen en prachtige koraalriffen zijn een duik van je zeilboot zeker waard. Beleef een paradijselijk zeilavontuur en huur een zeilboot in de Caribbean. 

Zeilboot huren de Seychellen

Huur een zeilboot in de betoverende eilandengroep de Seychellen. Veel van de meer dan honderd eilanden zijn alleen per boot bereikbaar en dat maakt het huren van een zeilboot in de Seychellen een bijzondere ervaring.  De Seychellen vormt een groene oase in een azuurblauwe oceaan. De witte stranden met reusachtige granieten rotsblokken zijn adembenemend. Het warme klimaat van de Seychellen is heerlijk en de zeilomstandigheden zijn ideaal om hier met een zeilboot te varen.
Waan je in een waar exotisch paradijs en ga voor anker in één van de afgelegen lagunes. Neem een duik vanaf je zeilboot en ontdek de geheimen van de wereld onder water. Of zet voet aan land en kom oog in oog te staan  met een reuzenschildpad of één van de andere unieke diersoorten die de Seychellen rijk is. Met het huren van een zeilboot in de Seychellen komt een tropisch zeilparadijs binnen handbereik.

Zeilboot huren met schipper

Huur een luxe zeilboot of catamaran met een lokale schipper in de Middellandse Zee, Caribbean of een andere exotische bestemming en ga op zeilavontuur. De verhuurders leveren er een schipper bij. Dit zijn lokale professionele schippers die de lokale taal spreken en Engels. 
Een schipper inhuren kost vaak rond 150 euro per dag of rond 1000 euro per week. 
Als je hier voor kiest hou dan ook rekening mee dat de schipper een eigen hut nodig heeft.

De schipper heeft een hoop plaatselijke kennis en weet de leukste restaurants, beste aanlegplaatsen en mooiste ankerbaaien. Hij of zij zal in overleg jouw vakantie perfect afstemmen op jouw wensen.
De schipper is een ervaren zeiler en vaart het zeilboot kundig door het gebied. De schipper is verantwoordelijk voor het (zeil-)technische gedeelte van de tochten. Het zijn geen instructeurs maar zeilen is hun passie en ze vinden het altijd leuk als de gasten interesse hebben voor het zeilen. Hij zal je ook graag de nodige kneepjes van het zeilen bijbrengen.
Schippers zijn gewend met families met kinderen te zeilen.

Meer informatie over zeilboot of cataraman huren met schipper

Veel gestelde vragen over zeilboot huren of catamaran huren

Welke ervaring heb ik nodig om een zeilboot te huren?

Wil je een zeilboot huren, dan is ervaring als schipper noodzakelijk. Vanzelfsprekend moet je onder alle omstandigheden alle handelingen - samen met je bemanning - kunnen uitvoeren. Je moet zelfstandig kunnen afvaren, aanleggen, ankeren en navigeren.  Schippers met ruime IJsselmeer- en/of Noordzee-ervaring kunnen in de regel zelfstandig varen op de Middellandse zee en het Caraïbisch gebied

Wanneer is een vaarbewijs nodig?

Voor de meeste schepen heb je in Nederland geen vaarbewijs nodig. Echter, zodra de boot (op de motor), sneller kan varen dan 20 km/uur of langer is dan 15 meter moet je in het bezit  zijn van een vaarbewijs. 

In het buitenland denken ze hier wel anders over. Daar willen ze wel een vaarbewijs zien. Ook is het schip kleiner dan 15 meter.
Waar ICC op staat = International Certificate of Competence  

Het ICC wordt in Nederland afgegeven door CBR en is geïntegreerd met het Klein Vaarbewijs.
Het geïntegreerde document kent twee versies, afhankelijk van het geldende vaargebied:

  • Het Klein Vaarbewijs I  is tevens een ICC Inland waters
  • Het Klein Vaarbewijs II  is tevens een ICC Inland + Coastal waters

In Kroatië, Italië, Griekenland en Caribbean  is bij de meeste verhuurders vaarbewijs 1 voldoende.
Er zijn echter verhuurders die vaarbewijs 2 (coastal water) willen zien.
In Spanien en Turkije is vaarbewijs 2 noodzakelijk.
Heb je alleen vaarbewijs 1 en wil je een boot huren, neem dan contact met ons op om te overleggen.

Sinds 1 januari 2010 ontvang je het ICC automatisch bij het behalen van je Klein Vaarbewijs 2 op één pas. Heb je een Klein Vaarbewijs of TKN dat is afgegeven voor die datum dan kun je bij CBR deze omzetten naar een nieuw model met "geïntegreerd ICC".

Voor meer informatie zie: cbr.nl

Het behalen van het Vaarbewijs kan door zelfstudie of online cursussen. Verschillende zeilscholen bieden de mogelijkhed om een vaarbewijscursus te volgen. 

Voor meer informatie over vaarbewijs en marifonie halen zie: Vaarbewijzen.nl

Wanneer is een marifoon certificaat nodig?

In Kroatië willen de meeste verhuurder marifooncertificaat zien.. Na het examen kan het een maand duren om het certificaat te ontvangen. Begin hiermee dus op tijd. Ter informatie: Het hoeft niet de schipper de zijn die het marifooncertificaat haalt. Als maar iemand aan boord het bewijs kan laten zien. 

Scheepsoverdracht – Hoe laat is inchecken en uitchecken?

Aan het begin van de reis wordt het schip aan je overgedragen en aan het einde weer door de schipper terug overgedragen aan de jachtorganisatie. Bijbehorende papieren worden daarbij ondertekend evenals de borg overgedragen.

Officieel kun je op de dag van aankomst vanaf 17.00 uur inschepen. Ben je al eerder op de plaats van bestemming is het soms (in het hoogseizoen zoals in juli/augustus minder vaak) mogelijk om eerder aan boord te komen. Het beste is om bij de base manager bij aankomst te checken of het schip klaar is. Alle schepen worden op een wisseldag gecheckt door de technische staf en schoongemaakt door de schoonmaakploeg.

Aan het eind van de huurperiode kom je op vrijdagmiddag (dag voor afstap dag) voor 18.00 uur terug in de jachthaven, waarna het jacht wordt uitgecheckt. Je verlaat het jacht dan op zaterdag uiterlijk om 9.00 uur.

Wat is een optie nemen?

Wanneer je nog even na wilt denken of moet overleggen voor je een zeilreis of een zeilboot vast legt, kun je een optie nemen. Het nemen van een optie is een gratis service, die de mogelijkheid biedt voor een beperkte tijd een zeilreis of een zeilboot vrijblijvend te reserveren.  Gedurende de optie periode (vaak 3-6 dagen)  reserveert Zeilnet vrijblijvend het zeiljacht. Voordeel hiervan is dat je in deze periode rustig na kunt denken zonder dat het zeilboot door iemand anders geboekt kan worden.
Als je de optie niet binnen de gestelde termijn bevestigt, wordt deze automatisch geannuleerd.

Wat is er allemaal aan boord van het jacht of moet ik zelf nog iets meenemen?

De schepen zijn volledig uitgerust met alles wat je nodig heeft om het schip te kunnen zeilen. Kaarten, pilots en reddingsvesten zijn aanwezig. Ook serviesgoed, bestek en overig keukengerei is voorzien. 
De bedlinnen zijn ook inclusief. Uitzondering is in Italië waar je bij sommige verhuurders bedlinnen apart moet bestellen. Je dient alleen je persoonlijke spullen mee te nemen. Na boeking ontvang je van ons een uitgebreide informatiebrief met tips over alles wat handig is om mee te nemen aan boord.

Wat is een bimini?

Een bimini is een zonnetent die permanent geplaatst is over de kuip van het schip. Deze kan ook tijdens het zeilen blijven staan zodat je altijd in de schaduw kunt zitten. Een bimini kan ook worden ingeklapt.

Hebben alle jachten een dinghy en een buitenboordmotor?

Alle jachten hebben wel een dinghy (rubberboot) maar de buitenboordmotor voor de dinghy moet je vaak apart huren. De kosten daarvoor ligt tussen 50-100 euro per week afhankelijk van de verhuurder.

Hoe lang is een huurperiode

De jachten worden in de regel per week verhuurd van zaterdag tot zaterdag. Uitzondering hierop is het Caribisch Gebied waar iedere dag verhuur mogelijk is. Aan het begin van de huurperiode kun je vanaf 17.00 uur over je gehuurde jacht beschikken.

Aan het eind van de huurperiode kom je op vrijdagmiddag (dag voor afstap dag) voor 18.00 uur terug in de jachthaven, waarna het jacht wordt uitgecheckt. Je verlaat het jacht dan op zaterdag uiterlijk om 9.00 uur. Afwijkende data en tijden zijn in overleg mogelijk.

Wat is een Transitlog?

In Turkije en Kroatië is door een aantal verhuurders een transitlog verplicht gesteld. Het transitlog is een chartervergunning (scheepspapieren) die wordt afgegeven door de lokale autoriteiten. De kosten hiervoor verschillen per verhuurder. In Griekenland en in Italië is een transitlog niet verplicht.

En wat moet ik nog meer weten?

Bij boeking wordt een informatiepakket opgestuurd met allerlei reisadviezen over bagage, kledingadvies en waar verder aan te denken.

Wanneer moet ik boeken?

Als je NIET flexibel kunt zijn met je vakantieplanning, raden we aan om vroeg te boeken. Voor diverse vertrekdata is de belangstelling groot en die zijn dan ook snel volgeboekt. 
En op = op!

En last but not least.

Zeilnet zeilvakanties zijn vooral ook super gezellig.Vele tevreden vakantie vierende zeilers gingen je al voor. Lees hun verhalen en reisverslagen en laat je overtuigen van de kwaliteit van onze diensten en zeiljachten.

Vraag direct een offerte aan of neem voor meer informatie/vragen contact met ons op

Meer informatie of een vrijblijvende offerte?
Contact opnemen Offerte aanvragen 

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.

Vraag een offerte aanNeem contact op