Zonnige Zeilvakanties
italie4.jpg

1-weekse zeilroute Salerno

Voorbeeldroute flottielje zeilen in Italië

1 week flottielje zeilen in Italië vanuit Salerno

Dag 1: Salerno

Aankomst in de haven, inschepen. Deze dag verblijven we in Salerno. Bij aankomst van de groep wordt er een welkomst borrel georganiseerd en ‘s avonds kun je  eten in het gezellige centrum van Salerno. Na het diner is er de mogelijkheid om de avond verder door te brengen in één van de vele bars of pubs.

Dag 2: Salerno - Acciaroli (32 mijl)

We zeilen vandaag naar het zuiden richting Acciaroli. Onderweg stoppen we voor een relaxte lunch in Punta Licosa (25 mijl) of Ogliastor (27 mijl). Acciaroli is een van de mooiste dorpjes in het gebied.

Dag 3: Acciaroli - Palinuro (15 mijl)

De zeiltocht gaat verder naar het prachtige Palinuro. Met een overnachting in de schitterende Buondormire Bay, één van de mooiste baaien in de zuid Tyrreense Zee. Deze plek is alleen per boot bereikbaar. Helder water, ontspannen sfeer en betoverend landschap. Wat kan een mens nog meer wensen.

Dag 4: Palinuro - Scario (12 mijl)

’s Ochtends doen we rustig aan en we vertrekken pas in de middag richting Scario.
Scario is een schilderachtig klein dorp aan de baai van Policastro. Een korte afstand, dus alle tijd om de heerlijke zandstranden eens te bezoeken.

Dag 5: Scarioi – Infreschi Bay (5 mijl)

Vandaag zeilen we naar Acquafredda waar we zullen lunchen. In de middag zeilen we verder in de Golf van Policastro naar Infreschi Bay. De baai waarin we afmeren is wonderschoon en hier mag je alleen aan de boei liggen.

Dag 6: Infreschi Bay – Ogliastro Bay (25 mijl)

Vandaag een heerlijke lange zeildag naar Ogliastro Bay in de omgeving van Punta Licosa. Ogliastro Bay is een ruime baai en ligt in een natuurreservaat met een mooi dennenbos.

Dag 7: Ogliastro Bay - Salerno (27 mijl)

We varen vandaag terug naar de jachthaven van Salerno. Onderweg maken we een stop bij Punta voor lunch en lekker zwemmen.

Dag 8: Salerno

In de ochtend vindt ontscheping plaats en nemen we afscheid van de flottieljeschipper, het Italiaanse zonnetje en gaat de terugreis naar huis beginnen. Hopelijk tot volgend jaar op een van onze andere Zonnige Zeilvakanties.


Deze flottielje zeilvakantie vertrekt vanuit Salerno en voert langs de Italiaanse westkust van Napels. Het vaargebied is ideaal voor flottielje zeilen.

Tijdens flottielje zeilen vanuit Salerno wissel je af tussen kleine dorpjes, rustieke baaien en levendige steden. In de zomermaanden is het weer over het algemeen stabiel en lekker zonnig. Gemiddeld is de wind tussen de 3-5 Beaufort en is de zee rustig. De afstanden variëren van 10 tot 30 mijl. Onderweg heb je voldoende tijd om te ankeren en te genieten van een verfrissende duik in helder blauw water, een lunch en de omgeving.

De regio is onderdeel van het Mens en Biosfeer (MAB)-programma van UNESCO, met diverse cultuur- en natuurhistorische bezienswaardigheden.

Flottieljeleiding

De flottieljeleiding spreekt Engels en Italiaans en is zeer ervaren en bekend met de regio. Zij kunnen je adviseren over alle beste ankerplaatsen, havens, vissersdorpen en restaurants en kennen natuurlijk de leukste plekjes die het gebied te bieden heeft.

Géén vaarbewijs nodig:
Voor deze flottielje is géén vaarbewijs nodig bij een zeiljacht kleiner dan 15 meter.
Je hebt wel zeilervaring nodig. Je moet zelfstandig kunnen afvaren, aanleggen, ankeren en navigeren.

Vliegen en transfer:
Het makkelijkste om de stad Salerno te bereiken is met het vliegtuig naar Napels. Met bijvoorbeeld Transavia (Amsterdam), AirBerlin (Düsseldorf) of Ryanair (Brussel) vlieg je snel en relatief goedkoop naar Napels. Transfer van Napels naar Salerno kost 100 euro one-way voor 4 personen + 5 euro extra per persoon in een minibus voor 8, 12 of 16 personen.

Auto:
De afstand van Utrecht naar Salerno is 1850 km en duurt ca 18 uur. Parkeren in Salerno is mogelijk. Kosten 10 euro per dag.

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.