Zonnige Zeilvakanties
2-weekse zeilroute Salerno

2-weekse zeilroute Salerno - Amalfi kust - Cilento kust

Voorbeeldroute meezeilen & flottielje zeilen in Italië

2 weken meezeilen & flottielje zeilen in Italië vanuit Salerno
20/7 - 3/8 

**Indien een week mee van de 2-weekse reis van 20/7 - 3/8 is start/einde als volgt:

20/7 -  27/7: Salerno - Buondormire Bay of andere haven dichtbij. 

27/7 - 3/8: Buondormier Bay of andere haven dichtbij - Salerno

Afhankelijk van de boekingen van de flottielje jachten kan het zijn dat start/einde Salerno is op 20/7 en 27/7. 

Voor prijzen meezeilen vanuit Salerno zie: 

Deze meezeil en flottielje zeilvakantie vertrekt vanuit Salerno en voert langs de populaire Amalfi kust naar Capri.  De Cilento is vrijwel onbekende gebied en een oase van rust en nog hartstikke puur.  De verlaten baaitjes aan de smaragdgroene zee zijn adembenemend. Het nationale park Cilento, dat de regio voor een groot deel beslaat, barst van de geweldige natuur en bemachtigde daardoor in 1998 een plek op de werelderfgoedlijst van UNESCO. 
Het vaargebied is ideaal voor flottielje zeilen.

Tijdens flottielje zeilen vanuit Salerno wissel je af tussen kleine dorpjes, rustieke baaien en levendige steden. In de zomermaanden is het weer over het algemeen stabiel en lekker zonnig. Gemiddeld is de wind tussen de 3-5 Beaufort en is de zee rustig.

De afstanden variëren van 10 tot 30 mijl. Onderweg heb je voldoende tijd om te ankeren en te genieten van een verfrissende duik in helder blauw water, een lunch en de omgeving.

Havenkosten: Tijdens deze reis zullen we proberen om zo veel mogelijk voor anker te liggen. De eerste en laatste haven in Salerno is gratis. In Amalfi, Capri en Positano is het verplicht om in de haven te liggen of een boei te nemen.  De kosten zijn ca 10 euro per meter van het jacht. In de andere havens zijn meer mogelijkheden om voor anker te liggen. Dit is wel afhankelijk van wind en weer.  

Schipper/Flottieljeleiding
De schipper is zeer ervaren en bekend met de regio. De flottielje vanuit Salerno wordt uitgevoerd onder begeleiding van de verhuurder/agent in Salerno.
Deze flottielje leider spreekt Engels en Italiaans. Zij kunnen je adviseren over alle beste ankerplaatsen, havens, vissersdorpen en restaurants en kennen natuurlijk de leukste plekjes  die het gebied te bieden heeft.

Vliegen en transfer:

Het makkelijkste om de stad Salerno te bereiken is met het vliegtuig naar Napels. 
Zie: www.transavia.com of www.cheaptickets.com

Transfer van Napels naar Salerno kost 100 euro one-way voor 4 personen + 5 euro extra per persoon in een minibus voor 8, 12 of 16 personen. 

Bij een vroege aankomst vlucht is het mogelijk om Pompei (ca 3-4 hrs) te bezoeken met de transfer van Napels vliegveld naar Salerno. Dit kan eventueel ook op de terug weg indien een late vlucht. 

Auto:
De afstand van Utrecht naar Salerno is 1850 km en duurt ca 18 uur.
Parkeren in Salerno is mogelijk. Kosten 10 euro per dag.

Dag 1: Salerno

Aankomst in de haven, inschepen. Deze dag verblijven we in Salerno. Bij aankomst van de groep wordt er een welkomst borrel georganiseerd en ‘s avonds kun je  eten in het gezellige centrum van Salerno. Na het diner is er de mogelijkheid om de avond verder door te brengen in één van de vele bars of pubs.

Dag 2: Salerno - Amalfi (9 mijl)

We zeilen vandaag van Salerno naar Amalfi. Onderweg stoppen we voor zwemmen en lunchen. ‘Hoofdstadje’ Amalfi zelf is het culturele en historische hart van de regio; een supergezellig stadje waar het stikt van de citroenen- en limoncellowinkeltjes. We bezoeken ook de prachtige oude kathedraal. Mogelijkheid voor een bezoek aan de beroemde Villa Cimbrone en de Villa Rufolo, waar je kunt genieten van een fantastisch uitzicht op de Golf (entree ticket en uiteindelijke gids zijn extra kosten).

Dag 3: Amalfi - Capri - Amalfi (16 mijl x 2 indien terug naar Amalfi)

Capri is een pareltje in Italië! Dit schitterende eiland, gelegen in de baai van Napels, is geliefd om haar natuurlijke schoonheid en adembenemende uitzichten. De dramatische rotsen van Faraglioni zijn hét iconische symbool van Capri. Drie torenhoge rotsformaties steken recht uit de Middellandse Zee, net buiten de kust van het eiland. Één van de rotsen bevat een boog. Je kunt niet naar Capri gaan zonder ten minste één foto te maken van de Faraglioni rotsen. 

Dé highlight van Capri is de onvergetelijk mooie kust van het eiland. Waar je ook bent, je hebt altijd een fantastisch uitzicht!  La Piazzetta is de hotspot van het stadje Capri. Dit plein (oorspronkelijke naam 'Piazza Umberto I') was vroeger een vismarkt, maar doet tegenwoordig dienst als ontmoetingsplek met een paar fijne restaurantjes en bars. Ideaal voor een drankje om lekker mensen te kijken! Capri is voor beroemdheden ook een geliefd eiland. Niet in de laatste plaats omdat er niet heel veel paparazzi rond loopt.

Noot: Als de de jachthaven in Capri erg druk is en het weer niet toe laat om aan de boei te liggen in Marina Piccola, kunnen we als alternatief de zeiljachten in Amalfi laten liggen en met de ferry in de ochtend naar Capri gaan en ‘s avonds weer terug.

Dag 4: Capri - Ogliastro (38 mijl of 29 mijl vanuit Amalfi)

Vandaag een heerlijke lange zeildag naar Ogliastro Bay in de omgeving van Punta Licosa. Ogliastro Bay is een ruime baai en ligt in een natuurreservaat met een mooi dennenbos. Avond en nacht in de baai voor anker. Er is ook een restaurant op het strand voor mensen die graag uit eten gaan.

Dag 5: Ogliastro – Marina di Camerota (24 mijl)

De zeiltocht gaat verder naar Marina di Camerota. We stoppen onderweg voor lunch en zwemmen in Palinuro (19 mijl). ‘S avonds liggen we in de jachthaven.  In de avond diner in Cantina del Marchese, typisch restaurant met gerechten van de regio.

Dag 6: Marina di Cameroata – Infreschi Bay (3 mijl)

Vandaag een rustige zeildag en we verblijven in de Infreschi Bay.  De baai waarin we afmeren is wonderschoon en hier mag je alleen aan de boei liggen.

Dag 7: Infreschi Bay -  Sapri (7 mijl)

’s Ochtends doen we rustig aan en vertrekken we pas in de middag richting Sapri. Sapri is de hoofdstad van de kust van Cilento. We liggen voor de nacht in de jachthaven.

Dag 8: Sapri -  Maratea (6 mijl)

De zeiltocht gaat verder naar Maratea. We stoppen in een van de baaien tussen Sapri en Maratea voor de lunch en zwemmen. Maratea is een prachtig dorp en is beroemd om het standbeeld van Jezus Christus, 21 m hoog. Die is tweede in grootte van de Christus van Corcovado in Rio de Janeiro. Vanuit hier is een fantastisch uitzicht op de Golf.

Dag 9: Maratea - Scario (12 mijl)
’s Ochtends doen we rustig aan en vertrekken we pas in de middag richting Scario.
Scario is een schilderachtig klein dorp aan de baai van Policastro. We verblijven voor de nacht in de jachthaven van Scario.

Dag 10: Scario – Buondormire Bay (14 mijl)

We zeilen en overnachten in de schitterende Buondormire Bay. Gelegen tussen steile kliffen en weelderige vegetatie. Deze adembenemende wildernis is alleen bereikbaar per boot. Helder water, ontspannen sfeer en betoverend landschap. Wat kan een mens nog meer wensen.

Dag 11: Buondormire Bay – Acciaroli (15 mijl)

We zeilen vandaag richting Acciaroli. Onderweg stoppen we voor een relaxte lunch in een van de baaien. Acciaroli is een van de mooiste dorpjes in het gebied.

Dag 12:   Accioaroli – Agropoli (16 mijl)

We varen langs de kust naar Agropoli. Stop in Punta Licosa voor lunch en zwemmen.

Dag 13:  Agripoli - Positano (28 mijl)

In de ochtend is er mogelijkheid om de tempels van Paestum en een Buffalo farm te bezoeken. Hier kun je de uitstekende buffelmozzarella proeven. (transfer en entree kaartjes voor de tempels zijn extra kosten).  Daarna vertrekken we naar Positano, waar je kunt genieten van de straten en de kleine winkeltjes. Positano ligt als een kleurrijk palet tegen de rotsen. Het stadje aan de Amalfikust werd door Paul Klee omschreven als ‘de enige plek ter wereld met een verticale in plaats van een horizontale basis’. Je krijgt er inderdaad het vermoeden dat er geen andere weg is dan die omhoog. Buiten de brede boulevard langs de kust wachten steile steegjes en ontelbaar veel trappetjes. De vrolijk geschilderde huisjes lijken tegen de rotsen te zijn geplakt. We liggen in de avond aan een boei in de baai tegenover het dorp.

Dag 14:  Positano - Salerno  (13 mijl)

We varen vandaag terug naar de jachthaven van Salerno. Onderweg maken we een stop voor lunch en lekker zwemmen.

Dag 15: Salerno

In de ochtend vindt ontscheping plaats en nemen we afscheid van de flottieljeschipper, het Italiaanse zonnetje en gaat de terugreis naar huis beginnen.  Transfer mogelijkheden naar de luchthaven van Napels. In geval van late vlucht kunnen we een transfer organizeren naar de luchthaven van Napels met bezoek in Pompei (ongeveer 4 uur in totaal).

 


 

Meer informatie of een vrijblijvende offerte?
Contact opnemen Offerte aanvragen 

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.

Vraag een offerte aanNeem contact op