Antwoorden op veelgestelde vragen over het coronavirus. Lees meer
Zonnige Zeilvakanties
italie4.jpg
Submenu Meezeilen

1-weekse zeilroute Salerno

Voorbeeldroute meezeilen & flottielje zeilen in Italië

1 week meezeilen & flottielje zeilen in Italië vanuit Salerno


Deze meezeil & flottielje zeilvakantie vertrekt vanuit Salerno en voert langs voert langs de populaire Amalfi kust en de Italiaanse westkust van Napels. Het vaargebied is ideaal voor flottielje zeilen. De Cilento is vrijwel onbekende gebied en een oase van rust en nog hartstikke puur.  De verlaten baaitjes aan de smaragdgroene zee zijn adembenemend. Het nationale park Cilento, dat de regio voor een groot deel beslaat, barst van de geweldige natuur en bemachtigde daardoor in 1998 een plek op de werelderfgoedlijst van UNESCO. 
Tijdens flottielje zeilen vanuit Salerno wissel je af tussen kleine dorpjes, rustieke baaien en levendige steden. In de zomermaanden is het weer over het algemeen stabiel en lekker zonnig. Gemiddeld is de wind tussen de 3-5 Beaufort en is de zee rustig. De afstanden variëren van 10 tot 30 mijl. Onderweg heb je voldoende tijd om te ankeren en te genieten van een verfrissende duik in helder blauw water, een lunch en de omgeving.

Flottieljeleiding

De flottieljeleiding is zeer ervaren en bekend met de regio. De flottielje vanuit Salerno wordt uitgevoerd onder begeleiding van de verhuurder/agent in Salerno.
Deze flottielje leider spreekt Engels en Italiaans. Zij kunnen je adviseren over alle beste ankerplaatsen, havens, vissersdorpen en restaurants en kennen natuurlijk de leukste plekjes  die het gebied te bieden heeft.

Havenkosten: Tijdens deze reis zullen we proberen om zo veel mogelijk voor anker te liggen. De eerste en laatste haven in Salerno is gratis. In Amalfi en Positano is het verplicht om in de haven te liggen of een boei te nemen.  De kosten zijn ca 10 euro per meter van het jacht. In de andere havens zijn meer mogelijkheden om voor anker te liggen. Dit is wel afhankelijk van wind en weer.  

Vliegen en transfer:

Het makkelijkste om de stad Salerno te bereiken is met het vliegtuig naar Napels. Met bijvoorbeeld Transavia (Amsterdam), AirBerlin (Düsseldorf) of Ryanair (Brussel) vlieg je snel en relatief goedkoop naar Napels. Transfer van Napels naar Salerno kost 100 euro one-way voor 4 personen + 5 euro extra per persoon in een minibus voor 8, 12 of 16 personen.

Auto:
De afstand van Utrecht naar Salerno is 1850 km en duurt ca 18 uur. Parkeren in Salerno is mogelijk. Kosten 10 euro per dag.

Benieuwd naar onze tarieven? Vraag nu een offerte aan

Hieronder staat een voorbeeldroute. Let er wel op dat de daadwerkelijke route altijd ter plaatse bepaald wordt en sterk afhankelijk is van de wind. De flottielje leiding is goed getraind en zij zullen zorgen voor een afwisselende route, waar zo veel mogelijk aan bod komt. Zo kunnen we altijd de meest gunstige route zeilen en genieten van een zonnige zeilvakantie.

Dag 1: Salerno

Aankomst in de haven, inschepen. Deze dag verblijven we in Salerno. Bij aankomst van de groep wordt er een welkomst borrel georganiseerd en ‘s avonds kun je  eten in het gezellige centrum van Salerno. Na het diner is er de mogelijkheid om de avond verder door te brengen in één van de vele bars of pubs.

Dag 2: Salerno - Amalfi (9 mijl)

We zeilen vandaag van Salerno naar Amalfi. Onderweg stoppen we voor zwemmen en lunchen. ‘Hoofdstadje’ Amalfi zelf is het culturele en historische hart van de regio; een supergezellig stadje waar het stikt van de citroenen- en limoncello winkeltjes. We bezoeken ook de prachtige oude kathedraal. Mogelijkheid voor een bezoek aan de beroemde Villa Cimbrone en de Villa Rufolo, waar je kunt genieten van een fantastisch uitzicht op de Golf (entree ticket en uiteindelijke gids zijn extra kosten).

Dag 3: Amalfi – Ogliastro Bay (30 mijl)

Vandaag een heerlijke lange zeildag naar Ogliastro Bay in de omgeving van Punta Licosa. Ogliastro Bay is een ruime baai en ligt in een natuurreservaat met een mooi dennenbos.

Dag 4: Ogliastro – Marina di Camerota (24 mijl)

De zeiltocht gaat verder naar Marina di Camerota. We stoppen onderweg voor lunch in een baai. ‘S avonds liggen we in de jachthaven.  In de avond diner in typisch restaurant met gerechten van de regio.

Dag 5: Marina di Camerota - Buondormire Bay (10 mijl)

Vandaag zeilen we naar Infreschi Bay waar we zullen lunchen. De baai waarin we afmeren is wonderschoon en hier mag je alleen aan de boei liggen. Daarna zeilen we verder om te overnachten in de schitterende Buondormire Bay. Gelegen tussen steile kliffen en weelderige vegetatie. Deze adembenemende wildernis is alleen bereikbaar per boot. Helder water, ontspannen sfeer en betoverend landschap. Wat kan een mens nog meer wensen.

Dag 6: Buondormire Bay – Acciaroli (15 mijl)

We zeilen vandaag richting Acciaroli. Onderweg stoppen we voor een relaxte lunch in een van de baaien. Acciaroli is een van de mooiste dorpjes in het gebied. Vandaag liggen we in een jachthaven.

Dag 7:  Acciaroli - Salerno  (32 mijl)

We varen vandaag terug naar de jachthaven van Salerno. Onderweg maken we een stop voor lunch en lekker zwemmen.

Dag 8: Salerno

In de ochtend vindt ontscheping plaats en nemen we afscheid van de flottieljeschipper, het Italiaanse zonnetje en gaat de terugreis naar huis beginnen.  Transfer mogelijkheden naar de luchthaven van Napels. In geval van late vlucht kunnen we een transfer organiseren naar de luchthaven van Napels met bezoek in Pompei (ongeveer 4 uur in totaal).

 

Meer informatie of een vrijblijvende offerte?
Contact opnemen Offerte aanvragen 

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.

Vraag een offerte aanNeem contact op