Antwoorden op veelgestelde vragen over het coronavirus. Lees meer
Zonnige Zeilvakanties
Zeilboot huren Zweden

Zeilboot huren Zweden

Huur een zeilboot in Zweden en geniet van de Zweedse midzomernacht

Zweden is een ideale bestemming om een zeilboot te huren. De zeildagen zijn lang, de wind is gunstig en de natuur schitterend. Zeilen in Zweden betekent zeilen langs de betoverende scherenkust van dit mooie Scandinavische land.
Proef de Scandinavische sfeer en geniet van de natuur, de zee en het zeilen. De vele eilandjes langs de scherenkust zijn mooie plekken om voor anker te gaan. Ga van boord en geniet van een barbecue op je eigen, onbewoonde eiland. Of laat je culinair verrassen in één van de authentieke visrestaurants in een vissersdorpje aan de kust. Huur een zeilboot in Zweden en geniet van een heerlijke zeilvakantie.

Zeilboot huren in Zweden

Een zeilboot huren (bareboat) in Zweden is eenvoudig, betrouwbaar en betaalbaar. Lees meer over onze werkwijze, tarieven en onze hoge kwaliteitsstandaard op de speciale informatiepagina zeilboot huren.

Typisch in Zweden:

  • Ongerepte natuur
  • Typische rode Zweedse houten huizen
  • Duizenden eilanden van roze en grijze graniet
  • Charmante vissersdorpjes
  • Lang daglicht
  • Makkelijk per auto bereikbaar
  • Zeer geschikt voor kinderen
  • Wind: 2- 5 Bf

Benieuwd naar onze tarieven? Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een heerlijk zonnige zeilvakantie. Of kijk nu in ons online systeem bij Hoe huur ik een zeilboot. Vul je criteria in en bekijk de lijst van beschikbare zeilboten.

Zeilgebied Zweden

De westkust bij Göteborg en Marstrand is bekend door de tienduizenden eilandjes die het zeilgebied goed beschutten. De omgeving is heel gevarieerd en heeft  een afwisselend zeillandschap van  smalle kronkelende vaartjes tussen kleine eilandjes en een open zeekust. Er valt altijd van een mooi uitzicht te genieten. De kleinere eilandgroepjes vormen natuurhaventjes met binnenin een oase van rust waar je vrij en ongestoord kan overnachten. De grotere eilanden bieden charmante haventjes omringd door de typische rode Zweedse houten huizen, waarbij er keuze is tussen idyllische haventjes of drukkeren badplaatsen met een uitgebreid uitgaansleven.

Of kies voor de archipel van Stockholm en de eilanden Grinda, Utö en Sandham. Op deze eilanden vind je restaurants en bars en worden activiteiten aangeboden op het gebied van natuur en avontuur. De archipel van Stockholm telt zo’n 24.000 eilanden en biedt dus eindeloos mogelijkheden om elke dag naar een nieuw eiland te zeilen.

Je kunt overal aanleggen en ankeren om ongestoord te genieten van de lange avonden. Ook bij hardere wind kan er gevaren worden omdat er altijd beschut water te vinden is door de luwte van de grotere eilanden. Er is weinig getijde.

Het weer in Zweden

Het vaarseizoen in Zweden is kort en heftig. De beste periode voor een zeilvakantie is van begin mei tot half augustus, waarbij juni en begin juli het meest stabiele weer met de langste dagen combineert. Net zoals in Nederland moet er wel rekening mee gehouden worden dat het er ook flink kan regenen. Het zuiden van Zweden heeft vier tot vijf zomermaanden, waarin de temperatuur gemiddeld rond de 21 graden ligt, maar dagen waarin de temperatuur boven de 30 graden uitkomt zijn zeker geen uitzondering.

Vertrekhavens

Göteborg  (westkust). Stockholm (oostkust)

Vele tevreden vakantie vierende zeilers gingen je al voor. Lees hun verhalen en reisverslagen en laat je overtuigen van de kwaliteit van onze diensten en zeilboten.

Vraag direct een offerte aan of neem voor meer informatie/vragen contact met ons op

Meer informatie of een vrijblijvende offerte?
Contact opnemen Offerte aanvragen 

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.

Vraag een offerte aanNeem contact op