Zonnige Zeilvakanties
zonnebril-aan-roer.jpg

Veelgestelde Vragen Meezeilen

Antwoorden op vragen van onze meezeilers en zeilcursisten over zeilvakanties

Staat je vraag er niet bij, of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Wie gaat er mee?

Gemiddeld gaat zo'n 80% van de deelnemers solo mee, anderen als stel of als vrienden. Allemaal hebben ze zin in avontuur, zon, zee, zeilen en gezelligheid. Leuke mensen ontmoeten, lekker sportief in de weer met zeilen, snorkelen.

Hoeveel deelnemers gaan er mee?

In Griekenland, Turkije, Kroatië en Italië zeilen 6-8 deelnemers mee afhankelijk van de grootte van de boot. In de Caribbean zeilen maximaal 8 deelnemers mee.

Welke leeftijden gaan er mee?

Iedereen die zin in een leuke zeilvakantie mag mee. Onze deelnemers komen uit de leeftijdsgroep tussen 25 en 60 jaar. Een flink deel daarvan is tussen de 35 – 50 jaar.

Wat is de verhouding mannen/vrouwen?

In Griekenland, Turkije, Kroatië en Italië bleken de verhoudingen tussen mannen en vrouwen het afgelopen jaar 45 en 55 %. In de Caribbean was het afgelopen jaar 50/50.

Wie zijn de schippers?

Onze Nederlandse schippers zijn ervaren enthousiaste zeilers, houden van gezelligheid en zijn graag actief in de weer met mensen. Een groot aantal vaart al jaren op onze zeiljachten, vaak op verschillende zeilbestemmingen en beschikken over een ruime zeilervaring.

Nieuwe schippers volgen eerst een gedegen schipperstraining in Griekenland.

Is zeilervaring nodig?

Zeilervaring is niet nodig. Bijna de helft van onze deelnemers gaan voor het eerst op een zeilvakantie. Of je nu wel of geen zeilervaring hebt, je mag de handen altijd uit de mouwen steken.

Mag ik de boot sturen?

We vinden het leuk als deelnemers actief aan boord meedoen met het zeilen. Je kunt er ook veel van leren.

Is zeiltraining mogelijk?

Ja dat is mogelijk op aanvraag in alle landen.

Word ik zeeziek?

In Griekenland, Turkije, Italië en Kroatië word je bijna nooit zeeziek. De zee is er zelden ruw en de afstanden niet te lang.

In de Caribbean worden iets gevoeligere deelnemers soms de eerste zeildag een beetje zeeziek en daarna meestal niet meer.

Is het mogelijk om te duiken?

In de Caribbean kun je uitstekend op meerdere plekken duiken. Als je het eens wilt proberen is het mogelijk om een introductie duik te maken. In de Middellandse Zee is duiken, zij het beperkter ook mogelijk.

En wat moet ik nog meer weten?

Bij boeking wordt een informatiepakket opgestuurd met allerlei reisadviezen over bagage, financiën, kledingadvies en waar verder aan te denken.

Schiphol informatie / parking

Voor info, parking e.d. zie www.schiphol.nl en voor parkingservice o.a. ook www.parkerenbijschiphol.nl

Meezeilen is: flexibel en vrijheid

We slapen aan boord, we hebben er onze muziek, koude drankjes, toilet en douche. Alles om lekker onafhankelijk op een onvergetelijke zeilvakantie te zijn.

's Morgens bepalen we met z'n allen de route, we varen met ons eigen zeiljacht, dus kunnen zelf het tempo, de stops onderweg en de prachtige snorkelbaai of gezellige terras bepalen.

Waneer moet ik boeken?

Als je NIET flexibel kunt zijn met je vakantieplanning, raden we aan om vroeg te boeken. Voor diverse vertrekdata is de belangstelling groot en die zijn dan ook snel volgeboekt.

En op = op!

En last but not least!

Zeilnet meezeilvakanties zijn vooral ook super gezellig.

Kom meezeilen! Boek nu je vakantie bij Zeilnet!