Zonnige Zeilvakanties
Canarische-eilanden-uitzicht-graciosa-1.jpg
Submenu Meezeilenpijltje

Voorbeeld route 8 dagen Meezeilen Lanzarote - Fuerteventura

Ga meezeilen tussen de eilanden Lanzarote en Fuerteventure en ontdek de leukste plekjes

 

Dag 1: Aankomst in Lanzarote 

Je komt aan boord in Puerto del Carmen, een vissershaven op ongeveer 11 km ten zuiden van het vliegveld. Je wordt verwelkomd met een verkoelend drankje en er volgt een introductie aan boord met de indeling van de slaapplaatsen en gebruik van bijvoorbeeld water en elektra. Als er nog gelegenheid is om inkopen te doen (afhankelijk van aankomsttijd) dan gaan we proviand voor de reis inslaan en nemen we een kijkje in de omgeving.  De eerste avond zorg ik voor het eten. Puerto del Carmen is een vissershaven net buiten het drukke toerisme, maar wel met leuke restaurantjes en barretjes met live muziek.

Dag 2:  Lanzarote
We gaan een paar uurtjes het water om te beoordelen hoeveel zeilervaring er deze week aan boord is.We gaan dan ca 10 mijl rechtstreeks, naar het noorden Arrecife, de hoofdstad van het eiland.

Dag 3:  Graciosa of Rubicon
Met de kennis van dag 2 en de windvoorspelling maken we een plan. We gaan naar Graciosa, 25 mijl naar het noorden, of naar het zuiden, Rubicon ca 17 mijl.
Graciosa is een klein eilandje met alleen maar zandwegen, geen toerisme en weinig luxe. Mensen vinden Graciosa altijd heel bijzonder.
Marina Rubicon is een luxe jachthaven met vele mooie restaurants en cafés. Het ligt op loopafstand van de brede toeristische boulevard van Playa Blanca. 

Dag 4:  Eiland Lanzarote verkennen of naar Fuerteventura
-      Vanaf Granciosa  gaan we een rondje eiland doen ca 3/4 uur zeilen en is er tijd om het eiland verder te verkennen te voet , met een moutainbike of gewoon van de rust genieten op de boot of op het strand.
-      Vanaf Rubicon zeilen we naar Corralejo op Fuerteventura rechtstreeks twee uurtjes we kunnen ook om het eiland Lobos heen zeilen en dan zijn we drie uurtjes langer onderweg. Corralejo is een zeer gezellig plaatsje met veel live muziek op straat.  

Dag 5: Calero
In beide gevallen is Calero ons doel.
Vanaf Corralejo is dat ca 20 mijl maar in de regel tegen wind dus dat wordt kruizen.
Vanaf Graciosa is het 35 mijl en dan in de regel met de wind in de rug. Dus dat gaat sneller en makkelijker.
Calero is een mooie luxe haven met lekkere restaurantje en luxe boutiekjes . Er is verder geen dorpje of stadje bij. Wel kun je een mooie kustwandeling maken richting  P.del Carmen. 

Dag 6:  Lekker zeilen of eiland verkennen of voor anker gaan in een mooie baai. 
 Houden we als reserve:
-      Of we blijven een dagje langer bij Graciosa
-      Of we gaan nog een dagje naar Corralejo als we daar nog niet geweest zijn.
-      Of we hebben ergens tussendoor een eiland verken dag.
-      Of misschien is later in de week het weer alsnog goed om naar Graciosa te gaan voor de tochten waar we eerst naar het zuiden zijn gegaan.
-      Of we houden een ankerdagje bij Lobos of Papagayo twee favorite ankerplekken. 

Dag 7: Puerto del Carmen of Arrecife
We zeilen terug naar Puerto del Carmen of Arrecife.
Deze tocht kunnen we zo kort en zo lang als we willen maken, tenzij natuurlijk we nog vanaf Graciosa moeten komen dan is het ca 25 mijl.
Tegen de avond varen we naar de jachthaven en zoeken onze plek op. 's Avonds kunnen we weer naar een leuk restaurantje aan de haven gaan of we lopen even door naar het gezellige centrum waar ook veel restaurantjes zijn, de schipper weet er wel een paar.  

Dag 8: Lanzarote - Nederland
In de ochtend vindt ontscheping plaats en nemen we afscheid van de schipper, het zonnetje en aanvaarden de terugreis naar Nederland 

 

 Noot:

De route is een voorbeeld en kan, afhankelijk van de wind en golfrichting worden aangepast. De dag afstanden zijn zo gekozen dat ze altijd haalbaar zijn in een rechte lijn. Als de wind gunstig is kun je zoveel mijlen maken als je maar wilt.

 

Meer informatie of een vrijblijvende offerte?
Contact opnemen Offerte aanvragen 

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.

Vraag een offerte aanNeem contact op