Zonnige Zeilvakanties
2016-zeilen-caribbean-bvi-eiland.jpg
Submenu Meezeilenpijltje

Zeilreis BVI - British Virgin Islands-Britse Maagdeneilanden

Een mooie zeiltocht bij BVI (British Virgin Islands- Britse Maagdeneilanden).

De BVI is een echt ankergebied met azuurblauwe zee, hagelwitte strandjes en altijd andere eilanden in zicht

Vooraf: 

Vliegen naar St. Maarten met doorvlucht naar Tortola met LIAT air, dinsdag, vrijdag & zondag rechtstreeks vanaf Schiphol: www.klm.nl 

Voor meer informatie over BVI: www.bvitourism.com

Voorbeeld route

Deze route is bedoeld als een voorbeeld hoe we een trip in de Maagdeneilanden kunnen plannen.

Het is goed om een planning te hebben waarin de mooiste eilanden en locaties zijn opgenomen.

Maar het is ook belangrijk om flexibel te blijven en ook rekening te houden met het onverwachte.

Bij aankomst ontvangt u een volledige “chart briefing”. We bespreken alle “must see” sites en dingen die je niet mag missen. Ook persoonlijk voorkeuren en weersinvloeden komen natuurlijk aan de orde. 

DAG 1

De Bight at Norman Island is een perfecte anker locatie voor de eerste nacht. Na een korte trip door het Francis Drake Channel zeilen we langs The Indians en Pelican Island rechtstreeks naar de beschutte ankerbaai. De Bight heeft mooie snorkel sites en The Caves. The Caves is een National Park site met natuurlijk grotten die verkend kunnen worden. Ook vindt je hier de wereldberoemde drijvende bar “Willy-T” 

DAG 2

Na het ontwaken steken we op de motor over naar The Indians. Dat is zo dicht bij dat het niet loont de zeilen te hijsen. Daar ontbijten we met uitzicht op de spectaculaire rotsformaties en kunnen we snorkelen langs steile wanden en prachtige koraalriffen. Daarna zeilen we naar het wrak van The Rhone, gezonken in 1867 vlak voor Salt island. Dit is een schitterende snorkel of duik site.

Vroeg in de middag zeilen we dan naar Cooper Island waar we weer overnachten. Cooper Island heeft een schitterende Beach Club met een eigen Bierbrouwerij!

DAG 3

Vandaag een vroege start om het Sir Francis Drake Channel op te kruisen naar The baths op het zuid einde van Virgin Gorda. Daar pillen we een National Park mooring boei op en brengen de dag door met het verkennen van de tunnels, grotten, plassen tussen de enorme rotsblokken die hier sinds miljoenen jaren tot een indrukwekkend doolhof gesleten zijn. Sommige mensen noemen dit ook wel het 8e wereldwonder!

DAG 4 & 5

Naar NORTH SOUND, Virgin Gorda, een stop bij The Dogs, een cluster van 3 kleine eilandjes, alle nationaal park, waar het uitstekend snorkelen en duiken is. En na de lunch naar North Sound.

Hier is het eventueel mogelijk om te windsurfen, Kitesurfen, Kayakken, etc.

Leverick Bay heeft een fijne massage salon en Biras Creek is prachtig om wandelingen te maken en uit te kijken naar de reusachtige leguanen. Met de dinghy kunnen we naar Saba Rock om schildpadden te spotten. 

DAG 6

Vandaar naar Jost Van Dyke. Dit is een wat langere crossing die we kunnen onderbreken met een stop bij Monkey Point, Guana Island. Ook een nationaal park.. Na de lunch gaat het dan verder naar Great Harbor op Jost van Dyke. Om de hoek is White Bay met Foxy's Bar. Foxy's is bekend om live muziek en de “Painkiller”cocktails.

DAG 7

We zeilen zuidwaarts naar SOPER’S HOLE, voor een shopping stop in the boutiques en souvernir winkeltjes. Daarna gaat het naar Deadmans Bay, Peter Island. Lange witte stranden voor een luie stranddag of voor een trial naar de top van het eiland om van het prachtige uitzicht over de eilanden te genieten.

DAG 8

Na het ontbijt gaat het weer richting Tortola. We zeilen naar de hoofdstad Road Town.

 

Meer informatie of een vrijblijvende offerte?
Contact opnemen Offerte aanvragen 

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.

Vraag een offerte aanNeem contact op