Antwoorden op veelgestelde vragen over het coronavirus. Lees meer
Zonnige Zeilvakanties
italie4.jpg

Toskana/Corsica – starthaven Elba

Voorbeeld van 8 daagse vaarroute Italië

Dag 1: Inchecken
Dag 2: Elba - Capraia (25 m)
Dag 3: Capraia – Bastia (Corsica) (25 m)
Dag 4: Bastia – Camploro (Corsica) (20 m)
Dag 5: Camploro – Montecristo – Isola del Giglio (60 m)
Dag 6: Isola del Giglio – Isola di Giannutri (10 m)
Dag 7: Isola di Giannutri - Elba (55 m)
Dag 8: Uitchecken

Portoferraio

Inwoners 11.500. Oppervlak 47 km2.

Portoferraio is een van de mooiste en goed door rotsklippen beschutte natuurlijke havens van Elba. 

Beroemd vanwege het verblijf van Napoleon Bonapart, niet als banneling maar als burger. Zijn stempel drukte hij op wegenbouw en bouwwerken zoals de stedelijke residentie "Palazzina dei Mulini" en het 5 km van de stad verwijderde "Villa di San Martino" in het gelijknamige dal.

De ziel van Portoferraio is het oude deel met een rijk historisch verleden. Grote pleinen en kleine steegjes die steil omhooglopen naar de Medici vesting. Cosimo de Medici, heerser van Florence, liet deze vesting bouwen op de ruïnes van Fabricia, de naam van de stad in Romeinse tijden.
Ook loont een bezoek aan de kerk Misericordia, de Pinakothek Foresi het museum "La Linguella" de moeite van een bezoek. In de geheel met kademuren omgeven haven zijn aanleg en ankermogelijkheden voor zeiljachten. Provianderingmogelijkheid, diesel, een 260 tons kraan en werkplaatsen maken deze haven kompleet.

De mineraalbronnen van San Giovanni, gebouwd op oeroude zoutmijnen, zijn bekend als goede behandelplek voor arthritus en rheuma.

Marciana Marina

Afstand van Portoferraio 19 km, de bevolking 2.000, gebied 5 km2 op zeeniveau, Marciana Marina is een drukke haven van toeristen. Boten van middelgrote en kleine hoeveelheden kan creëren. Een gebouwd door de toren van Pisa van de twaalfde eeuw combineert de oude en de nieuwe haven. De laatste werd uitgebreid en binnenkort versterkt.

De kleine kiezel-en rotsstranden verrijken deze site. Vandaag Marciana Marina is een goed ontwikkelde toeristische badplaats, heeft de charme van een oud vissersdorp.

Marciana

Afstand van Portoferraio 27 km, de bevolking 2200, oppervlakte 45 vierkante km. Deze plaats is gelegen op de hellingen van de berg Capanne, de hoogste berg van het eiland Elba (1019 m), omgeven door heuvels, die is zeer vergelijkbaar met de Alpen, met name door de toppen en de vegetatie. Het gebied is volledig bedekt met kastanjebomen en steeneiken gedekt.

Ook verankerd in eeuwenoude kastanjebossen is de kleine stad van Poggio, bekend door zijn meest pure en verse mineraalwater bronnen. Vanaf deze plaats kunt u genieten van het uitzicht op de lager gelegen baai Marciana Marina.

Moeite waard bezienswaardigheden zijn de Pisan fort van Marciana, de kerk van S. Cerbone, oude oratorium langs de weg die leidt van Poggio leidt tot Monte Capanne hoog, het Archeologisch Museum in Marciana en het heiligdom van de Madonna del Monte, in de vergadering van Napoleon Maria Walewska herinnert.

Een kabelbaan verbindt met de Marciana Capanne.
6 gemarkeerde paden (tijd) zijn een ware attractie voor wandelaars.

Marina di Campo

Bevolking 4400, zone 55 km², Marina di Campo, de belangrijkste stad met het stadhuis is van Portoferraio 18 km.

Marina di Campo staat achter het grootste zandstrand van het eiland. De plaats is een zeer goed uitgeruste toeristisch centrum en biedt alle comfort. Dit is waar de nieuwe luchthaven is geplaveid met links naar de Italiaanse en Europese steden. Op de heuvel tegenover Marina di Campo opkomst en S. Ilario S. Pietro, oude dorpjes, verscholen tussen kastanjebossen, eiken en pijnbomen.

Wij raden een bezoek aan het gebied tussen S. Ilario S. Piero, die rijk is aan graniet, kwarts en opaal, en een reis naar Monte Perone met zijn uitzonderlijk mooie panorama vanaf de top naar het noorden en het zuiden. Op een heldere dag zie je het eiland Monte Cristo, die lijkt te zijn een deel van het eiland Elba te zijn.

Capoliveri

16 km van Portoferraio, bevolking 2.600, gebied 39 km2.

Dit is een van de oudste dorpen van het eiland. Elba is prachtig gelegen op een heuvel. Door de open architectuur, zijn oorsprong op de Prehistorikum. Kleine smalle straatjes in middeleeuwse stijl bieden de top van de heuvel een prachtig uitzicht van zonsopgang tot zonsondergang. Downhill is omgeven door steile hellingen naar Capoliveri zee en rotsen omzoomde zandstranden die een geweldige aanvulling op de toeristische deze stad te maken.

Hier is het eiland van de rijkste aan mineralen, vooral magnetiet. Achter de mijn tot het uiterste punt is La Costa dei Gabbiani, ongerepte en wilde natuur, een perfecte habitat voor fazanten, patrijzen en wilde konijnen die daar leven ongestoord.

Afstand van Portoferraio 14 km, de bevolking 3.000, op zeeniveau, de pier voor de veerboten.
In de haven kunt boten en schepen op vaste en drijvende dokken. De smalle straten en het plein, waar de Golf verrijken, vormen een elegante "Salotto".

In de buurt van het dorp staat het heiligdom van de Madonna del Monserrato, gebouwd in de XVII eeuw door de Spaanse gouverneur Ponz y Leon. De kerk bleef het beeld van de Maagd Maria is een perfecte kopie van het origineel van dezelfde kerk in Spanje genoemd. Elk jaar op 8 September klim veel biddende mensen je op deze plaats. Verder naar beneden is het meertje Terranera. Met zijn speciale groene tinten die ontstaan ??door zwavel, vormt een contrast met de nabijgelegen, azzurblauen Zee.

Rio Marina

Afstand van Portoferraio 26 km, de bevolking ca.2.400, oppervlakte 19 vierkante kilometer, de zeespiegel, de ferry naar Piombino.

Dit dorp ligt aan de uiterste oostelijke grens en is vooral bekend om zijn mineralen: ijzer, pyriet, Ilvaite, limoniet, hematiet, Oligister en anderen.

Dus dat toeristen kunnen de pracht en rijkdom te bewonderen, zijn bezoeken georganiseerd. Mineralogisch Museum in het Stadhuis.

In Cavo, een kleine baai tegenover het kanaal van Piombino, werd onlangs opgericht, een kleine, toeristische haven voor middelgrote en kleine bootjes, waar sprake is van een strand.

Rio Elba

Afstand van Portoferraio 24 km, de bevolking ongeveer 900, oppervlakte 16 km, gebouwd op de hellingen van de bergen ten noordoosten van het eiland Elba. 

Samen met andere kleine steden bewaard Rio Elba eigenlijk de oudste en meest schrijnende geschiedenis van het eiland.

Het pittoreske hoek, het oude washuis, de woningen die de voormalige dorre leven van de mensen overeenkomen met ons in het verleden. In het veld naar Rio Marina zijn de overblijfselen van de beroemde ijzermijnen. Bijna het hele gebied van de archeologische gemeenschap is erg interessant omdat het ligt in het centrum van het historische gebied van mineraal is gelegen, die zwaar werd misbruikt door de Etrusken. 

Een kleine, maar goed te lopen en mineralogische museum is een echte attractie van de gemeenschap. Aan de noordkant wordt aanbevolen om het kasteel Volterraio, gebouwd door Pisa op ruïnes uit de elfde eeuw te bezoeken.

Meer informatie of een vrijblijvende offerte?
Contact opnemen Offerte aanvragen 

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.

Vraag een offerte aanNeem contact op