Zonnige Zeilvakanties
2016-tino-swing-in-water.jpg
Submenu Meezeilenpijltje

Voorbeeld route 8 dagen meezeilen rond Mallorca

Zeil mee rond Mallorca, de parel van de Balearen 

 

We liggen meestal voor anker of aan een mooring want de jachthavens zijn druk en duur in het hoogseizoen. Ankeren is ook veel leuker, want we liggen in mooie baaien met glashelder water. Met de bijboot kunnen we altijd naar de wal.

Onderstaande route is één van de mogelijke routes. De schipper kiest vertrek- en eindpunt, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zo kunnen we altijd de meest gunstige route zeilen en genieten van een zonnige zeilvakantie.

Aangezien er meerdere routes denkbaar zijn kan er ook een andere opstap- of afstapplaats zijn. Dit gaat altijd in goed overleg en je wordt hiervan tijdig op de hoogte gebracht.

Dag 1

Je komt aan in de haven van Cala d'Or. Onder het genot van een hapje en een drankje maken we kennis met elkaar en krijg je een rondleiding door het schip. ’s Avonds gaan we eten in één van de vele lokale restaurantjes in deze gezellige havenplaats.

Dag 2

We beginnen de dag met de boodschappen. In Cala d'Or is een grote supermarkt waar we naar hartenlust kunnen inslaan. Na de boodschappen gooien we de touwen los en zeilen zuidwaarts. Onderweg zoeken we een plekje voor de lunch in één van de prachtige baaien met magnifieke stranden. Dit deel van Mallorca is vrij vlak en mooi groen met weinig huizen. Na een verfrissende duik zeilen we door naar Colonia de Sant Jordi, een vriendelijk plaatsje waar we voor anker gaan in kristalhelder water. We gaan met de bijboot naar de wal om het plaatsje te bezoeken of we trekken de bijboot op het strand om nog even op het strand te genieten. Ook hier zijn weer leuke restaurantjes waar we heerlijk kunnen eten.

Dag 3

Als er nog een boodschap gedaan moet worden voor vertrek dan kan dit prima, Colonia de Sant Jordi heeft ook een goede supermarkt, vers brood voor de lunch nemen we dan ook gelijk mee. We zeilen door de baai van la Rapita. Deze baai is heerlijk ruim met vaak mooi vlak water, het is hier fijn zeilen. Onderweg lunchen we voor Playa del Trench of Playa Rapita waar we natuurlijk weer een verfrissende duik kunnen nemen, terwijl de schipper of één van de gasten een lekkere lunch voorbereid. We zeilen ‘s middags door naar Cala Pi. Dit is een heel smal fjord prachtig gelegen in de steile rotskust. We ankeren met een lijn naar de wal zodat we mooi stabiel liggen. Cala Pi is een ervaring op zich, het water is kraakhelder in vele tinten blauw en hoog op de wal staan schitterende Spaanse villa's.

Het kleine dorpje is prachtig, er is ook een prima en gezellige pizzeria en enkele andere restaurantjes.

Dag 4

Als het van tevoren gelukt is om een mooring te reserveren, zeilen we redelijk op tijd naar de Archipel van Cabrera, een natuurreservaat waar maar 50 schepen per nacht mogen liggen. Vandaag zien we misschien wel dolfijnen! Cabrera is een oase van rust waar de Spanjaarden trots op zijn. We blijven hier één nacht en eten ‘s avonds aan boord. Op Cabrera kun je heerlijk wandelen en het kasteel hoog op de berg is erg fraai, de wandeling er naartoe is leuk en een niet al te lange klim. Voor de liefhebbers van een mooie sunset, deze kunnen we net buiten de baai zien als we even met de rubberboot naar buiten varen.

Aan de kade is een Cantina waar je een drankje en een hapje kan krijgen. Ze maken er heerlijke appeltaart trouwens.

 

Dag 5

Vandaag zeilen we langs de beroemde Cala’s de Mallorca noordwaarts naar Portcolom. Onderweg zien we in de vrij steile rotskust weer prachtige Cala's met leuke strandjes.

We zoeken nog even een mooie Cala op voor de lunch of we zeilen direct door naar de baai van Portcolom. We doen hier wat boodschappen want vanavond is er BBQ aan boord. 

Portcolom is één van de mooiste natuurlijke havens van Mallorca, de baai ligt diep landinwaarts en biedt goede beschutting. Het dorp is vriendelijk en doet wat slaperig aan. Portcolom heeft een prima supermarkt waar we onze inkopen doen voor de BBQ. Als we tijd hebben drinken we wat bij La Mestral, een gezellig tentje aan de kade met een fantastisch uitzicht over de baai.

Na de boodschappen gaan we ankerop en varen door naar Cala Arsenau, één van de mooiste Cala's van heel Mallorca. Het ligt heel beschut en is op een enkel huis en een klein strandtentje na geheel verlaten....werkelijk magnifiek. Een hele romantische plek voor een heerlijke BBQ en een rustige nacht.

Dag 6

Na het ontbijt gaan we vroeg op weg naar de baai van Arenal de Son Servera. Daar doen we Cala Bona aan waar we lekker kunnen gaan lunchen bij Alma Mia, een authentiek Mallorquín restaurantje aan zee. Na de lunch zoeken we een plekje in de baai van Son Servera of we zeilen nog wat verder noordwaarts en zoeken een mooie ankerplek op voor de nacht.

De baai van Son Servera is volgebouwd met veel hotels maar het prachtige grote strand is langgerekt en erg fraai. We gooien ons anker in kristalhelder en azuurblauw water. We kunnen vlak voor het strand gaan liggen maar ook voor de verlaten kust meer ten zuiden van de baai waar het heerlijk rustig ligt. 

Dag 7

Alweer een geweldige tocht voor de boeg langs één van de mooiste kusten van Mallorca. Prachtige kliffen, diepe Cala's met fraaie zandstranden, wuivende palmen en een groen en ruig achterland. Natuurlijk maken we weer een lunchstop, dit keer gooien we ons anker in Cala Magraner, volledig onbewoond en nog een ongeschonden stukje natuur. We kunnen hier een verfrissende duik nemen en bovendien is het fantastisch om hier te snorkelen.  Na de lunch varen we door naar Cala d'Or waar we eerst in de kleine zeer beschutte baai voor het centrum gaan liggen om nog even te genieten van een heerlijk duik en een gezellige namiddag aan boord. Je kunt ook even het stadje in, op het strand liggen of gewoon lekker zwemmen, snorkelen of luieren aan boord. Tegen de avond varen we naar de jachthaven en zoeken onze plek op. 's Avonds kunnen we weer naar een leuk restaurantje aan de haven gaan of we lopen even door naar het gezellige centrum waar ook veel restaurantjes zijn, de schipper weet er wel een paar. 

Dag 8

Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van het schip en de schipper. Je reist terug met bus of taxi naar Palma door het prachtige binnenland van Mallorca.

 Noot: Deze route is slechts een voorbeeld. De schipper bepaalt de route en het doel, afhankelijk van wind en golfrichting.

Meer informatie of een vrijblijvende offerte?
Contact opnemen Offerte aanvragen 

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.

Vraag een offerte aanNeem contact op