Zonnige Zeilvakanties
italie4.jpg

Sardinië-zuid route vanuit Carloforte

Voorbeeld van 8-daagse vaarroute Italië / Sardinië

Ca 148 mijl

Dag 1: Inchecken
Dag 2: Carloforte – Teulada – Isola Rossa – S. Margherita di Pula – (35 m)
Dag 3: S. Margherita di Pula – Nora - Cagliari (20 m)
Dag 4: Cagliari – Isola dei Cavoli - Villasimius (22 m)
Dag 5: Villasimius - Capitana (15 m)
Dag 6: Capitana – Perd’e Sali (18 m)
Dag 7: Perd’e Sali – Isola del Toro – Isola di Sántioco - Carloforte (42 m)
Dag 8: Uitchecken

Sardinië

Capo Testa , is de meest noordelijke punt van Sardinië (in feite "Testa"
betekent hoofd ). Op dit winderige punt, heeft de wind gemodelleerd de enorme granieten rotsen over de jaar, zodat de bezoekers fantasie de vrije loop kunt herkennen in elke rock een dier, een kathedraal koepel of van een beroemd persoon profiel. De buurt van de oude vuurtoren kijkt Cala di Luna (of Valle della Luna als de Hippie-toeristen het noemde) en in de verte ziet men de witte kliffen dat merk de ingang van de haven van Bonifacio.

Capo de Testa, Cala dei Corsari

Gaand naar het oosten, naar onze eindbestemming, passeert men Cala dei Corsari, waar het water is zo buitengewoon transparant dat de oude granieten zuilen die in de Romeinse tijden, is te zien op de zeebodem. Kort na komen we bij het vissersdorp van Santa Teresa di Gallura, duidelijk te onderscheiden door zijn imposante Aragonese toren, die tegenwoordig een aangenaam toeristisch centrum en in de zomer haar natuurlijke haven (gesneden uit een lange fjord) is zo vol van pleziervaartuigen die ze bijna verberg de vissersboten.

De natuurlijke haven van Santa Teresa is ook de thuisbasis van de ferry-boot die links naar Sardinië Corsica. Santa Teresa biedt bezoekers een uitstekende accommodatie en recreatieve faciliteiten. Mensen op zoek naar rustiger, meer ontspannen attracties te vinden lange slaperige stranden zoals Rena Bianca en het lange strand van Marmorata met zijn diepe kristalheldere water dat zich direct na Santa Teresa. Dan een passeert Capo Falcone en begint naar het zuiden hoofd.

S. Teresa di Gallura - Il Porto

Liggend in het midden van de Middellandse Zee, Sardinië met haar app. 1.800 kilometers van de kustlijn, is een van de meest populaire bestemmingen voor mensen die houden van watersport en de kust vakanties, niet alleen voor haar natuurlijke schoonheid en geografische positie, maar ook voor haar geschiedenis. 

De vele golven van invallers die geplunderd en vestigde zich in Sardinië tijdens de duizenden jaren van Sardinië geschiedenis, kwam uit de zee.

Om deze reden de Sardiniërs, tot voor kort nog nooit hield van de 
zee en bouwden ze een zeer enkele dorpen langs de kust. De belangrijkste dorpen werden gebouwd tijdens de periode van de Romeinse overheersing en vóór die onder de Fenicisch-Punische overheersing. Enkele voorbeelden zijn: Karalis (Cagliari, de hoofdstad van Sardinië), Nora, Tharros, Olbia en Turris Libissonis (Porto Torres) op de noordelijke kust van Sardinië.

Tijdens de laatste jaar van deze 2e millennium, het belang van zowel de zee en de kust is toegenomen. Dit is deels te wijten aan de relatief recente ontdekking van toerisme, die begon aan het eind van de jaren 1950, en gedeeltelijk aan de ontwikkeling van bepaalde delen van de economie verbonden met de zee, zoals visserij en vervoer.

Het is geen toeval noch een manier die tegenwoordig Sardinië is de voorkeur bestemming voor vele toeristen. De zee rond deze grote mediterrane eiland (Tweede alleen naar Sicilië in grootte tussen alle mediterrane eilanden) is een van de mooiste en meest transparante in de hele wereld. In feite D.H. Lawrence in zijn beroemde boek 'The Sea en Sardinië' schreef dat Sardinië was een land, als geen ander en de Sardijnse schrijver, Marcello Serra recht een van de zijn beroemde boeken "Sardinië: Bijna een continent", om te onderstrepen van de uniciteit van de Sardijnse landschappen en de grote en diepe verschillen tussen de verschillende regio's van het eiland waardoor Sardinië vergelijkbaar is met een continent.

Meer informatie of een vrijblijvende offerte?
Contact opnemen Offerte aanvragen 

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.

Vraag een offerte aanNeem contact op