Zonnige Zeilvakanties
Zeiljacht huren Sardinië

Zeiljacht huren Sardinië

Sardinië is een droombestemming voor zeilers

Met zijn hagelwitte zandstranden en tussen de granietrotsen verstopte baaitjes wacht een klein paradijs tijdens een zeilvakantie rond Sardinië. De La Maddalena-archipel bestaat uit een eilandengroep in het noorden van Sardinië. Het heeft ruim 180 kilometer kustlijn en bestaat uit zeven grotere en twintig kleine eilanden. Deze eilanden behoren allemaal tot het nationaal park van de Maddalena archipel. Vanwege het witte zand en het kraakheldere water dat van azuurblauw naar smaragdgroen loopt wordt La Maddalena ook wel 'De Caribbean van Europa' genoemd. Ontdek met zeilen rond Sardinië een van de mooiste zeilgebieden van de wereld.

Het zeilgebied Sardinië

Idyllische baaien, parelwitte stranden en gezellige dorpjes

La Maddalena is het grootste maritieme natuurpark van Sardinië en bestaat uit zeven grotere en twintig kleinere eilanden. Het heeft ruim 180 kilometer kustlijn. Op deze ongerepte eilandjes in de Middellandse Zee zijn vele kleine, beschutte strandjes te vinden zoals Cala Corsara op het eiland Spargi. De grootste eilanden zijn La Maddalena, Caprera, Santo Stefano, Spargi, Budelli, Razzoli en Santa Maria. Dit laatste eiland is vlakker en vruchtbaarder dan alle andere eilanden.

Zeiljacht huren in Sardinië - Italië

Een zeiljacht huren (bareboat) in Italië via Zeilnet is eenvoudig, betrouwbaar en betaalbaar. Direct zeiljacht huren 

Onze klanten geven ons een 9.39.3


Benieuwd naar onze tarieven? Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een heerlijk zonnige zeilvakantie.

Ideale zeilwind

Sardinië staat bekend om haar perfecte zeilomstandigheden: overdag een verkoelende zeewind en 's avonds een heerlijk briesje vanaf het land. We zeilen onder andere langs de prachtige Maddalena Archipel met veel baaitjes en inhammen.
De natuur is er spectaculair, de Maddalena archipel is dan ook beschermd natuurgebied.
Sardinië telt vele idyllische baaien, met prachtige pijnboombossen en hagelwitte stranden! Onderweg is er vaak voldoende tijd om te ankeren en te genieten van lekker zwemmen en snorkelen in helder blauw water.

Dit is een zeilvakantie waarin we aanraden om zo weinig mogelijk in jachthavens te overnachten. In het hoogseizoen zijn ze duur en druk. Liever liggen we voor anker in de talloze baaitjes. Met je bijboot kun je altijd naar de wal. 


Typisch in Sardinië

  • Land van pasta, pizza en capuccino
  • De Caribbean van Europa
  • Havenkosten
  • Kristalhelder snorkelwater
  • Veel voor anker liggen
  • Wind: 3- 7 Bf
  • dagafstanden: 10– 25 Nm

Zeiljacht  huren Sardinië

Zeilen in Sardinië langs prachtige stranden en kristal helder water. Portisco, Olbia en Alghero zijn ideale vertrekpunten om de wilde en ongerepte kusten van Sardinië te ontdekken. Maak een tocht langs de schitterende Costa Smeralda of bezoek de Maddalena Archipel. Corsica en Sardinië behoren tot de mooiste zeilgebieden van de wereld. Moderne marina’s afgewisseld met dromerige vissershaventjes bieden een gevarieerd scala aan zeilmogelijkheden.

Zeiljacht huren met schipper

Huur een luxe zeiljacht of catamaran met een lokale schipper in Sardinië en ga op zeilavontuur. De verhuurders leveren er een schipper bij. Dit zijn lokale professionele schippers die Italiaans en Engels spreken.
Een schipper inhuren kost vaak rond €180/200 per dag of rond €1200/1400 per week.
Als je hier voor kiest hou dan ook rekening mee dat de schipper een eigen hut nodig heeft.

Een zeiljacht huren kost vanaf € 2.000 afhankelijk van hoe groot het jacht is en welke periode van het jaar.
In juli en augustus liggen de prijzen hoger. 

De schipper heeft een hoop plaatselijke kennis en weet de leukste restaurants, beste aanlegplaatsen en mooiste ankerbaaien. Hij of zij zal in overleg jouw vakantie perfect afstemmen op jouw wensen.
De schipper is een ervaren zeiler en vaart het zeiljacht kundig door het gebied. De schipper is verantwoordelijk voor het (zeil-)technische gedeelte van de tochten. Het zijn geen instructeurs maar zeilen is hun passie en ze vinden het altijd leuk als de gasten interesse hebben voor het zeilen. Hij zal je ook graag de nodige kneepjes van het zeilen bijbrengen.
Schippers zijn gewend met families met kinderen te zeilen.

Snel zeiljacht zoeken

Online prijzen

Huur je op deze manier je zeiljacht? Ook dan kun je rekenen op onze service.

Wil je dat Zeilnet een zeiljacht zoekt?

Maak je wensen bij ons bekend, betreffende starthaven, lengte, aantal cabines, bouwjaar en comfort en wij gaan op zoek naar de perfecte match voor een fantastische zeilvakantie.

Vraag direct een offerte aan of neem voor meer informatie/vragen contact met ons op 

Meer informatie of een vrijblijvende offerte?
Contact opnemen Offerte aanvragen 

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.

Vraag een offerte aanNeem contact op