Antwoorden op veelgestelde vragen over het coronavirus. Lees meer
Zonnige Zeilvakanties
Zeiljacht huren Mallorca en Menorca
Submenu Zeiljacht Huren Mallorca Menorca

Zeiljacht huren Mallorca en Menorca

Azuurblauwe baaien, ruige kustlijn en prachtige stranden.

Een zeiljacht huren in Mallorca of Menorca brengt veel afwisseling tussen prachtige stranden, grote ankerbaaien en gezellige steden met vele bars en restaurants.  Zeilen rond Mallorca en Menorca betekent iedere dag zon, helder blauw water en een lekkere zeilwind. Het klimaat, de natuur en de cultuur zijn mediterraan en het Spaanse eten is verrukkelijk. De azuurblauwe baaien zijn idyllische plekken om voor anker te gaan. Neem een duik en geniet van de bijzondere wereld onder water.  Een zeilvakantie rond Mallorca is een unieke manier om het eiland te ontdekken. De mooiste plekken zijn eigenlijk alleen per boot te bereiken.  Zeil langs de prachtige kust met prachtige kliffen, diepe Cala's met fraaie zandstranden en een groen en ruig achterland. Helaas bieden we geen flottielje meer aan in Mallorca maar het zeilgebied is niet ingewikkeld en niet moeilijk om als bareboat te zeilen. Het gebied is flink gevarieerd en er is een ruime keuze tussen natuur, cultuur en allerlei evenementen.

De zeilomstandigheden zijn ideaal te noemen. Lekkere wind, maar ook echt groot water, zodat het gevoel van serieus op zee te zeilen echt is. Varen doen we elke dag enkele uren, zodat er volop tijd is voor een duik in zee en een verkenning aan land. Het zonnige klimaat is perfect voor een zeilvakantie en de gezellige flottielje is ideaal voor gezinnen.  Dat is zeilen rond Mallorca en Menorca.

Zeiljacht huren Mallorca Direct zeiljacht huren 

Mallorca is het grootste eiland van de Balearen en heeft een gevarieerde kustlijn. Steile klippen, hoge bergen en talloze grote ankerbaaien met uitgestrekte stranden.  Mallorca biedt aangenaam zeilen met meestal een lekkere wind.

Zeiljacht huren Menorca Direct zeiljacht huren 

Menorca is groter dan party eiland Ibiza en kleiner dan het toeristische Mallorca.  Het is hier rustiger en het aanbod zeiljachten is vrij klein.  De helft van het eiland is natuurgebied  en uitgeroepen tot 'genetisch reservoir' voor een aantal zeldzame dieren zoals arenden en waterschildpadden.  Hier vind je prachtige stranden en idyllische ankerplaatsen met prehistorische grotten.

Onze klanten geven ons een 9.39.3

Alles was zoals ik mij had voorgesteld en zoals mij was aangegeven door Zeilnet. Prachtige vakantie, waarbij de voorbereiding het halve werk was en daar heeft Zeilnet mij heel goed bij geholpen. Geen verrassingen tegengekomen dus al met al een zeer geslaagde vakantie 

Typisch zeilen Mallorca en Menorca

  • Uitgestrekte stranden
  • Grote ankerbaaien
  • Prachtig helder water
  • In elke baai een restaurant
  • Paella, tapa's en sangria
  • Veel voor anker liggen
  • Ideaal voor kinderen
  • Wind: 2-6 BF
  • Dagafstanden: 10-30 Nm
  • Klein Vaarbewijs 2 verplicht


Benieuwd naar onze tarieven? Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een heerlijk zonnige zeilvakantie. 

Vertrekhaven

Onze starthavens: Palma de Mallorca en Ciutadella bij Menorca

Het zeilgebied Mallorca

Mallorca is één van de meest geliefde zonbestemmingen in Europa. Dit grootste eiland van de Balearen heeft een kustlijn van maar liefst 500 kilometer. Markant is het mooiste mediterrane bergmassief, het Tramuntana-gebergte, met als hoogste berg de Puig Mayor (1445 meter).

Mallorca staat bekend om haar perfecte zeilomstandigheden: overdag een verkoelende zeewind en ’s avonds een heerlijk briesje vanaf het land. We zeilen langs de prachtige zuid- en oostkust met veel baaitjes en inhammen waar het heerlijk snorkelen en zwemmen is. De mooiste plekken zijn eigenlijk alleen per boot te bereiken. Onderweg zien we regelmatig dolfijnen, die vaak komen spelen onder de boeg van ons schip.

Palma de Mallorca is de bruisende hoofdstad met vele kleine straatjes en steegjes waar je gezellig op het terras kan zitten en bijzondere winkeltjes kan vinden. Palma de Mallorca wordt ook wel klein Barcelona genoemd. Wil je een avondje trendy op stap, dan kan dat in El Arenal en Ca’n Pastilla.

We liggen meestal voor anker of aan een mooring, lekker goedkoop en rustig. De jachthavens zijn druk en duur in het hoogseizoen. Ankeren is veel leuker, want we liggen in mooie baaien met glashelder water waar de onderwaterwereld spectaculair is.  Met de bijboot kunnen we altijd naar de wal. 

Op Mallorca kun je prachtige wandelingen maken, lekker mountainbiken en indrukwekkende grotten bezoeken zoals de Coves del Drac (de drakengrotten).  Geniet van het altijd groene mediterrane eiland en proef van de lekkerste authentieke tapasgerechten.

Het weer in Mallorca - Menorca

De Balearen hebben een typisch Middellandse Zee klimaat. Het weer is vergelijkbaar met Griekenland en Turkije, net zo warm en zonnig en de zeilomstandigheden zijn ideaal te noemen. Overal vele boeien, kleine beschutte havens en grote ankerbaaien.  Lekkere wind en toch beschermd genoeg voor plezierig en onbekommerd zeilgenot.

Wel of geen vaarbewijs nodig?

Voor het zeilen in Spanje - Mallorca is een internationaal vaarbewijs - Klein Vaarbewijs 2 (ICC Coastal Waters) vereist.

Snel zeiljacht zoeken:

Online prijzen


Huur je op deze manier je zeiljacht? Ook dan kun je rekenen op onze service.

Vluchten:

Met www.transavia.com kun je vanaf: Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven rechtstreeks naar Mallorca vliegen. Deze locaties hebben verschillende vertrektijden en  ook verschillende  prijzen. www.vueling.com/nl  vliegt vanaf Amsterdam en soms ook Rotterdam. www.ryanair.nl  vliegt ook rechtstreeks op Mallorca vanaf:  Eindhoven, Brussel -Zaventem en Brussel- Charleroi. Vaak erg goedkoop. Voor al deze maatschappijen geldt: boek zo snel mogelijk als de prijs laag is, hoe dichter bij de vertrekdatum des te duurder wordt het.

Wil je dat Zeilnet een zeiljacht zoekt?

Maak je wensen bij ons bekend, betreffende starthaven, lengte, aantal cabines, bouwjaar en comfort en wij gaan op zoek naar de perfecte match voor een fantastische zeilvakantie.

Vraag direct een offerte aan of neem voor meer informatie/vragen contact met ons op   


Fotoalbum van een zeilvakantie in Mallorca.