Zonnige Zeilvakanties
One-way St. Lucia - Grenada en v.v.

Zeilreis one-way St. Lucia - Grenada en v.v.

Bestemming: St. Lucia, St. Vincent & Grenadines en Grenada. 

One-way St. Lucia - St. Vincent en de Grenadines – Grenada en vice versa
Zeiljacht: White Cliffs

Dit is een voorbeeld van een zeilroute. Afhankelijk van het weer en de wind zal in overleg met elkaar en de schipper de route worden uitgevoerd. Met de one-way zeilreis Grenada – St. Lucia wordt het programma in omgekeerde volgorde uitgevoerd.

1e dag: Amsterdam – St. Lucia

Aankomst op het tropische eiland St. Lucia. Taxi nemen naar de jachthaven in Rodney Bay. Je wordt verwelkomt door onze schipper met een heerlijk Caribisch drankje en er volgt een introductie aan boord met indeling van de slaapverblijven en uitleg gebruik van bijvoorbeeld water en elektra. Eerste bespreking van het vaarprogramma.

2e dag: Marigot Bay (ca 7 mijl)
Ontwaken in tropische setting. ’s Ochtends regelen we een aantal scheepszaken zoals proviandering en de schipper handelt de douaneformaliteiten af. In Rodney Bay kun je een lange strandwandeling op de hagelwitte stranden naar Pigeon point maken, zwemmen of als je het wat rustiger wilt doen, lekker luieren aan dek of onder een palmboom op het strand liggen. Het turkooizen en glasheldere Caribische water (30ºC) nodigt uit voor een lekkere duik in zee.
‘s Middags is het ankerophalen en zeilen we naar Marigot Bay. Vlakbij Marigot Bay ligt een van de grootste bananenplantages van de Cariben en zo lekker als ze hier smaken, smaken ze nergens. Leuk ook om de heuvel op te lopen en een kijkje te nemen op onafzienbare hoeveelheden bananenplanten.

3e dag: Soufriere (ca 8 mijl)
Vandaag zeilen we een korter traject langs de smaragdgroene kust van St. Lucia, eiland van de swingende soca, patois, bananen en cricket. 
De sublieme koraalriffen van Anse Chastenet en Soufriere baai beginnen direkt vanaf het strand en snorkelen is hier fascinerend mooi. De nacht brengen we door in een magnifieke setting van oerwoud en boomkikkers aan de voet van de beroemde Pitons, het nationale symbool. Het dorpje Soufriere is misschien wel een van de bestbewaarde voorbeelden van typische West-Indische bouwstijlen: houten huisjes in allerlei pasteltinten, balkonnetjes en “gingerbread” dakversieringen. Leuk is een bezoek aan de botanische tuin waar je kunt verkwikken in warme natuurlijke mineraalbaden. Of slenteren door een dorp en ’s avonds genieten van een sunset met een Piña Colada.

4e-5e dag: St. Vincent – Wallilabou Bay
De 35 mijl overzee naar Wallilabou Bay op St. Vincent is zeer visrijk met o.a. vliegende vissen, dolfijnen en walvissen. Voor liefhebbers dé kans om een flinke tonijn of dorado aan de haak te slaan. Zeilomstandigheden met gemiddeld windkracht 4 tot 6 zorgen ervoor dat na zo’n 5 à 7 uur puur zeilgenot het anker gedropt wordt in Wallillabou Bay.


St. Vincent is vulkanisch met dichte jungle, heel erg ongerept en prachtig met haar authentieke West-Indische cultuur. Zo kun je de 1400 meter hoge actieve vulkaan Soufrière beklimmen, een pittige tocht van een paar uur door deels dichte jungle. Op de top word je beloond met een panoramisch uitzicht. Je kunt ook heerlijk onder watervallen zwemmen of de botanische tuin in het hoofdstadje Kingstown bezoeken (oudste op het westelijk halfrond).

6e dag: Bequia (ca 15 mijl)
We steken Bequia Channel over, een prachtige zeiltocht van zo’n 2 1/2 uur. Het kleine walviseiland Bequia is het noordelijkste eiland en een bekend trefpunt van het kleurrijke zeilerswereldje. Oude en nieuwe tradities komen hier samen in een heerlijk relaxte mix. Bequia is voor veel mensen een ideale bestemming vanwege haar gezellige strandkroegjes en string-, steel-, of reggaefeestjes. Bovendien is het eiland gezegend met prachtige hagelwitte palmstranden. Een prima plek ook om een duik te maken met perslucht of een eerste introductie te krijgen in duiken.

7e dag: Mustique (ca 11 mijl)
Het jet-set tuin eiland Mustique waar Mick Jagger, David Bowie, Raquel Welch, Mr Swatch en vele anderen hun “hide-aways” hebben. Het is dan ook een prachtige plek om te voet of te paard een tocht te maken. En…wie weet kom je hem of haar wel tegen.

8e dag: Tobago Cays (ca 19 mijl)
Zonder twijfel zijn de 5 eilandjes van de Tobago Cays prachtige juweeltjes. Een dubbel hoefijzervormig rif breekt de Atlantische deining en biedt sublieme ankerplaatsen. Op het rif en rond de eilandjes is het voortreffelijk snorkelen. Duiken met perslucht is ook mogelijk. Witte bounty stranden, piepkleine onbewoonde koraaleilandjes met slechts enkele wuivende palmbomen en koraalriffen met verbluffende hoeveelheden veelkleurige vissen. Zeeschildpadden, papegaaivissen, manta's etc. Dat zijn de Tobago Cays, zonder twijfel de meest paradijselijke en exotische eilanden van de hele Cariben. Vaak blijven we hier een extra dag liggen om veel te snorkelen, te zonnen en van een mooie barbecue met kreeft of vis op het strand te genieten.

9e dag: Mayreau (een paar mijlen)
Iets meer dan 100 inwoners wonen op dit eiland. Visserij is de belangrijkste bestaansgrond maar ook werken veel mannen op zeeschepen en zijn daarom langdurig afwezig. Een klein schooltje en prachtig kerkje staan op de hoogste heuveltop en vandaar heb je sublieme vergezichten in alle richtingen en vooral op de Tobago Cays. Vele mooie stranden. Beste restaurant is Dennis’s Hideaway met o.a. verrukkelijke specialiteiten vers van zee.

10e dag: Palm Island en Union Island (een paar mijlen)
John Caldwell leed schipbreuk in de Pacific en toen hij na vele omzwervingen uiteindelijk Prune Island ontdekte werd zijn droom werkelijkheid. Hij plantte duizenden palmbomen en doopte zijn eiland Palm Island. Het is een prachtige stop om even te zwemmen en met blote voeten het hagelwitte koraalzand te betreden en natuurlijk de palmbomen op het eiland tellen…….
Op Union Island is elk tweede pand óf supermarkt, óf restaurant óf shopje, een lekker rommelige locale mix. Leuk entertainment en uiterst gezellig eten bij Lambi of op chique in restaurant Anchorage, waar een bassin met verpleegsterhaaien voor de deur ligt. ’s Het is ook zeker een aanrader om naar Fort Hill te lopen. Op de top heb je een fantastisch uitzicht over de hele Grenadines.

11e dag: Sandy Island - Carriacou (ca 10 mijl)
Sandy Island en Carriacou en zuidelijk daarvan nog meer eilandjes behoren allemaal tot het onafhankelijke en voormalig Engelse Grenada. Vooral Sandy Island is een van de allermooiste pareltjes van de Cariben met bountystrand en een droomrif om op te snorkelen. Vanuit Tyrrel Bay op Carriacou is een mooie voettocht te maken naar het hoofdplaatsje Hillsborough. Lokale boatboys bieden verse mangrove oesters te koop aan, beetje peper, beetje limoen. ( Yamyam voor liefhebbers)

12e dag: Grenada (ca 30 mijl)
“Spice Island” Grenada is bergachtig met een weelderig tropische begroeiing, waarin onder andere zeldzame apen en gordeldieren leven. Het eiland bezit ook een aantal uitgestrekte witte stranden, waarvan het schitterende Grand Anse Beach, geclaimd wordt als een van de mooiste van de hele Cariben. Er is zeker geen hoofstad welke schilderachtiger gelegen is dan St. George’s. Haar pastelkleurige Westindische huisjes gaan deels verscholen onder bloemen en palmbomen. Op de gezellige markt klinkt uit allerlei straatkraampjes swingende calypso en soca, en het ruikt er heerlijk naar specerijen als nootmuskaat, kaneel en foelie.

13e dag: Grenada
Breng ’s ochtends een bezoek aan de uiterst bedrijvige straatmarkt in hartje St. George’s en ga later met lokaal vervoer naar Grenville aan de Windward kant langs Grand Etang, een heus kratermeer. Huur een jeep en rijdt het hele eiland rond langs Sauteurs, waar de Caribs van de rotsen sprongen om aan de koloniale overheersers te ontkomen, bezoek een van de nootmuskaatfabrieken of ga lunchen op een van de Plantage Estates. Er zijn ook prachtige trails aangelegd over half het eiland voor stevige jungle voettochten.

14e – 15e dag: Grenada - Amsterdam
Helemaal in het ritme van reggae en calypso nemen we afscheid van palmenstranden, turkooizen zee én van de schipper met zijn droomschip. De zeilvakantie eindigt op dag 14 in Grenada. Je vliegt dan via London terug naar Amsterdam waar je op dag 15 arriveert.

Met de one-way zeilreis Grenada – St. Lucia wordt het programma in omgekeerde volgorde uitgevoerd.

Aan boord zijn snorkels aanwezig, zodat je ook van de prachtige onderwaterwereld kunt genieten bij een watertemperatuur van 28°. Op het jacht is maximaal plaats voor 4-6 gasten.

 

Meer informatie of een vrijblijvende offerte?
Contact opnemen Offerte aanvragen 

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.

Vraag een offerte aanNeem contact op