Zonnige Zeilvakanties
italie2.jpg

Salerno-Vibo-Valencia, starthaven Salerno

Voorbeeld van vaarroute Italië / Salerno - Vibo Valencia

Salerno ligt iets onder Napels aan de Golf van Salerno. Van hier uit is een one -way mogelijk (zonder extra kosten) naar Vibo Valencia.
Een andere mooi zeilgebied om te exploreren richting Golf van Naples met Isola d'Ischia, Isla di Procida en Capri.

Zeilafstanden vanuit Salerno
Salerno - Agropoli 22 mijl
Salerno - Acciaroli 35 mijl
Salerno - Palinuro 48 mijl
Salerno - Camerota 55 mijl
Salerno - Scario 62 mijl
Salerno - Maratea 70 mijl
Salerno - Cetraro 92 mijl
Salerno - Vibo Valencia 136 mijl

Het zeilgebied

Meerdere heel interessante en mooi zeilgebieden. Bijvoorbeeld de Pontine eilanden, de eilanden in de Golf van Napels, Amalfi kuststreek, de Cilentaanse kust en de en de Eolische eilanden zijn plaatsen met een uitzonderlijke schoonheid, allen heel verschillend van elkaar.

Vanuit Salerno is het gemakkelijk om andere plaatsen van historische betekenis te bezoeken zoals Pompeï ( 25 km) en Paestum ( 30 km) en ook de Vesuvius.

Een spectaculair landschap; imposante bergen en pieken met vele verborgen rustige plekjes. Kleine strandjes en en leuke dorpjes omgeven door veel groen. De belangrijkste plaatsen zijn Amalfi, historisch beroemd doordat het een van de vier Zee Republieken was. Ook kwam Flavio Gioia hier vandaan, de uitvinder van het kompas. Positano is in de hele wereld beroemd om haar mode en bruisend nachtleven.

De Cilentaanse kust is gezegend met een buitengewoon mooie en ongerepte natuur. Massieve rotsen welke prachtige baaitjes met kristalhelder water verbergen, heuvels die in zee uitlopen, witte zandstranden en vele grotten.

Dit gebied werd al tijdens het Paleolithicum bewoond. Hiervan getuigen menselijke en dierlijke overblijfselen die vandaag de dag nog in sommige grotten te vinden zijn.

De Pontine Eilanden

Deze eilanden worden al vanaf de tijd van de Grieken en de Romeinen bewoond. Zowel op Ponza als op Ventotene zijn hier nog sporen van te vinden.

Het gebied bestaat uit vijf eilanden: Ponza, Palmerola, Zanone, Ventotene en Santo Stefano. En verder ook de mini-eilandjes Gravie la Botte.

Rustgevend is het landschap van Ventotene, met haar door de Romeinen uit turfsteen uitgegraven haven. De baaitjes van Ponza zijn omzoomd door witte rotsen en zandstranden. Het onbewoonde Palmorola is een van de mooiste eilanden van het gebied en het is een paradijs voor duikers dankzij talrijke grotten.

De Eolische Eilanden

Deze eilandengroep is vulkanisch ontstaan en omvat zeven eilandjes die uit donkere rots bestaan: Stromboli en Vulcano zijn nog steeds actief. Wanneer men ’s nachts langs de noordelijke kant van Stromboli vaart, is de “Sciara del Fuoco” (vuurvloed), kleine periodieke erupties van de vulkaan, met hun vloed van lava, goed te zien.

Elk eiland afzonderlijk heeft een eigen atmosfeer. De rust van Filicudi, het mondaine leven van Panarea, het groen van Salina ook bekend vanwege Malvasia wijn en tenslotte het imposante beeld van Stromboli. Het grootste eiland en de hoofdstad is Lipari; de andere eilanden hebben alleen maar kleine dorpjes.

Flegrei Eilanden

Capri is in de hele wereld bekend om zijn “Grotta Azzurra” (blauwe grot), de “Faraglioni” (klippen), het spectaculaire “Marina Piccola” (kleine jachthaven), het “Piazzetta” (pleintje), en Villa Jovis. De laatste is de grootse keizerlijke villa die gebouwd werd door Tiberius aan het begin van de eerste eeuw voor Christus.

Ischia, ook wel het “Isola Verde” (groene eiland) genoemd, is bekend vanwege haar bronnen, haar aangename klimaat en mooi natuurschoon. Procida is vulkanisch met schitterende kleuren. De archtectuur is typische mediterraan, de vegetatie rijk en het water kobaltblauw.

Paestrum

Een andere mogelijke vaarroute is langs de kust zeilen tot Palinuro en dan door naar de Eolische eilanden. (75 zeemijl van Palinuro naar Stromboli). Van de Eolische eilanden naar Vibo Valencia bedraagt de afstand ca 45 zeemijlen.

Meer informatie of een vrijblijvende offerte?
Contact opnemen Offerte aanvragen 

Vind je deze pagina leuk? Deel het met je vrienden en like op Facebook.

Vraag een offerte aanNeem contact op